ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, askeri kapasite ve operasyonlara dair dikkat çeken ifadeler kullandı. Trump, “İran bir gecede yok edilebilir ve o gece yarın gece olabilir” dedi.
OPERASYON DETAYLARINI PAYLAŞTI
Trump, İran’da gerçekleştirilen operasyon hakkında bilgi vererek ABD ordusunun kapsamlı bir planlama yürüttüğünü söyledi.
Operasyonda 4 bombardıman uçağı, 64 savaş uçağı, 48 yakıt ikmal uçağı ve 13 kurtarma uçağı olmak üzere toplam 155 uçağın kullanıldığını açıkladı.
“PİLOTU KURTARDIK”
Trump, düşürülen F-15 pilotunun kurtarıldığını belirterek operasyonun başarılı geçtiğini ifade etti. “ABD ordusu hiçbir zaman askerlerini arkada bırakmaz.” dedi.
7 SAATLİK OPERASYON
Operasyonun yaklaşık 7 saat sürdüğünü belirten Trump, ağır ateş altında görev yapıldığını söyledi. Pilotun yaralı olmasına rağmen yakalanmadığını ve operasyonun kayıp verilmeden tamamlandığını ifade etti.