Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

ABD-İran krizinde sürpriz temas! Sisi’den anlaşma çağrısı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, CIA Direktörü Ratcliffe ile görüştü. Sisi, ABD-İran krizinin sona ermesi için kapsamlı bir anlaşmaya varılması çağrısında bulundu.

DÜNYA 20.09.2026 13:38 Dicle Toğal 868 okuma Okuma Süresi: 1 dk
ABD-İran krizinde sürpriz temas! Sisi’den anlaşma çağrısı
Paylaş:
N

ABD ile İran arasındaki gerilime ilişkin diplomatik temaslar sürerken Mısır’ın başkenti Kahire’de dikkat çeken bir görüşme gerçekleştirildi. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü John Ratcliffe’i kabul etti. Görüşmede Mısır İstihbarat Başkanı Hasan Reşad da yer aldı.

SİSİ’DEN ABD-İRAN İÇİN ANLAŞMA ÇAĞRISI

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Sisi, ABD ile İran arasındaki krizin sona erdirilmesini sağlayacak kapsamlı bir anlaşmaya varılması gerektiğini belirtti. Kahire yönetiminin bu yöndeki girişimlere tam destek verdiğini ifade eden Sisi, olası bir anlaşmanın bölgede güvenlik ve istikrarın yeniden sağlanmasına katkıda bulunacağını kaydetti. Sisi ayrıca uluslararası seyrüsefer özgürlüğünün güvence altına alınmasının önemine dikkat çekti.

GAZZE DE MASADAYDI

CIA Direktörü Ratcliffe ile gerçekleştirilen görüşmenin bir diğer önemli gündem maddesi Gazze oldu. Sisi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’deki ateşkese ilişkin planının ikinci aşamasının tamamen uygulanması gerektiğini belirtti. Türkiye, Mısır ve Katar’ın ikinci aşamanın uygulanmasını sağlayacak bir yol haritası oluşturulması amacıyla yürüttüğü arabuluculuk çalışmalarına da dikkat çekildi.

ATEŞKES KALICI HALE GETİRİLSİN ÇAĞRISI

Sisi, Gazze’de ateşkesin kalıcı hale getirilmesi, sivillerin korunması ve insani yardımların bölgeye yeterli ve sürdürülebilir biçimde ulaştırılması gerektiğini ifade etti. Filistin meselesine ilişkin siyasi sürecin yeniden başlatılması çağrısında bulunan Sisi, çözümün uluslararası kararlar ve iki devletli çözüm ilkesi doğrultusunda yürütülmesi gerektiğini belirtti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
BM'den göç yollarının 2025 bilançosu: Yaklaşık 8 bin ölü ve kayıp
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
BM'den göç yollarının 2025 bilançosu: Yaklaşık 8 bin ölü ve kayıp
WhatsApp
İhbar Hattı