Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

ABD’den İran’a Açık Tehdit: "Henüz yok etmeye başlamadık”

Orta Doğu’da gerilim 35. gününe girerken, ABD Başkanı Donald Trump’tan İran’a yönelik dikkat çeken açıklamalar geldi.

DÜNYA 03.04.2026 09:51 Melisa Kara 107 okuma Okuma Süresi: 1 dk
ABD’den İran’a Açık Tehdit: "Henüz yok etmeye başlamadık”
Paylaş:
N

Orta Doğu’da gerilim 35. gününe girerken, ABD Başkanı Donald Trump’tan İran’a yönelik dikkat çeken açıklamalar geldi. Sosyal medya üzerinden konuşan Trump, ABD ordusunun henüz tüm gücünü kullanmadığını savundu.

“SIRADAKİ HEDEF KÖPRÜLER VE SANTRALLER”

Trump, açıklamasında ABD ordusunun kapasitesine vurgu yaparak, İran’daki hedeflere yönelik daha kapsamlı operasyonların henüz başlamadığını ifade etti. Önümüzdeki süreçte köprüler ve elektrik santrallerinin hedef alınabileceğini belirten Trump, yeni yönetimin hızlı hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

BÖLGEDE GERİLİM TIRMANIYOR

ABD ve İsrail’in, diplomatik temasların sürdüğü bir dönemde 28 Şubat’ta İran’a yönelik saldırı başlatmasıyla başlayan çatışmalar, kısa sürede bölgesel bir krize dönüştü. Çatışmalar İran ve Lübnan hattında yoğunlaşarak devam ediyor.

İRAN’DAN KARŞILIK GELDİ

İran ise saldırılara karşılık olarak yalnızca İsrail’i değil, ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Kuveyt gibi ülkelerde belirlenen hedefleri vurdu. Bu durum, gerilimin bölge geneline yayılmasına neden oldu.

ÜST DÜZEY KAYIPLAR YAŞANDI

Saldırılar sonucunda İran tarafında üst düzey isimlerin hayatını kaybettiği bildirildi. Bölgedeki gelişmeler yakından takip edilirken, yeni açıklamaların ve olası hamlelerin gerilimi daha da artırabileceği değerlendiriliyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Türkiye’nin enerji gücü hızla büyüyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Türkiye’nin enerji gücü hızla büyüyor
WhatsApp
İhbar Hattı