Orta Doğu’daki gelişmelerin ardından ABD’nin bölgedeki dört büyükelçiliğinden dikkat çeken güvenlik uyarıları geldi. Bağdat, Beyrut, Kuveyt ve Manama’daki diplomatik temsilcilikler, bölgedeki gerilimin beklenmedik şekilde tırmanabileceğini belirterek ABD vatandaşlarına tedbir çağrısı yaptı.
4 BÜYÜKELÇİLİKTEN AYNI UYARI
Büyükelçiliklerin açıklamalarında, İran destekli Husilerin Suudi Arabistan’da aralarında sivil havalimanının da bulunduğu çeşitli noktalara saldırılar düzenlediği belirtildi. Suudi Arabistan ile Husiler arasındaki askeri çatışmanın hızla tırmanabileceği değerlendirmesine yer verildi.
UÇUŞ İPTALLERİ VE HAVA SAHASI KAPANMALARI GÜNDEMDE
ABD vatandaşlarından Orta Doğu’daki gelişmeleri yakından takip etmeleri ve dikkatli olmaları istendi. Ayrıca muhtemel uçuş iptalleri, hava sahalarının kapatılması ve seyahatlerde yaşanabilecek aksamalara karşı hazırlıklı olunması çağrısı yapıldı.
DİPLOMATİK TESİSLER İÇİN DE UYARI
Açıklamalarda, İran ve desteklediği grupların ABD bağlantılı noktaları hedef alabileceği ifade edildi. ABD’nin Orta Doğu dışındaki diplomatik tesislerinin de geçmişte hedef alındığı hatırlatıldı.