Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

ABD’nin teklifi masada kaldı: Tahran ikna olmadı

İran basını, ABD’nin yeni teklifinde bazı değişiklikler olsa da taraflar arasındaki ana anlaşmazlıkların sürdüğünü yazdı.

DÜNYA 18.05.2026 18:46 Dicle Toğal 96 okuma Okuma Süresi: 1 dk
ABD’nin teklifi masada kaldı: Tahran ikna olmadı
Paylaş:
N

İran ile ABD arasındaki müzakere trafiğinde yeni teklif başlığı öne çıktı. İran basınına yansıyan değerlendirmelerde, Washington’ın metninde bazı değişikliklere gidildiği ancak savaşın sona erdirilmesi, bloke varlıklar, tazminat ve nükleer başlıklarında görüş ayrılıklarının korunduğu belirtildi.

ABD TEKLİFİNDE DEĞİŞİKLİK VAR, ANLAŞMAZLIK SÜRÜYOR

İran müzakere ekibine yakın bir kaynağa dayandırılan haberde, ABD’nin yeni önerisinde bazı revizyonlar bulunduğu aktarıldı. Ancak kaynak, “ABD’nin maksimalist ve gerçeklikten uzak yaklaşımlarından kaynaklanan temel farklılıkların” devam ettiğini savundu.

TAHRAN’DAN BLOKE VARLIKLAR VE TAZMİNAT VURGUSU

Kaynak, İran’ın bloke edilmiş varlıklarının açık biçimde iade edilmesini istediğini, bu konuda anlaşmazlıkların sürdüğünü belirtti. Tahran’ın ayrıca ABD’nin askeri saldırıları nedeniyle tazminat talebinde ısrarcı olduğu, Washington’ın ise bu başlıklarda İran’ın beklentilerinden uzak kaldığı öne sürüldü.

NÜKLEER BAŞLIKTA GERİ ADIM YOK

İran tarafı, savaşın bitirilmesine yönelik sürecin nükleer dosyaya bağlanmasına karşı çıktı. Kaynak, “İran'ın daha önce de belirttiği gibi, nükleer silah üretme niyeti yoktur.” diyerek, “bu iddia Amerikalılar tarafından uydurulmuş bir bahane ve aldatmacadan ibarettir. Bu konu yeni metinde özellikle vurgulanmıştır.” ifadelerini kullandı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Özgür Özel'den gençlere söz: İş, yurt, vergisiz telefon
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Özgür Özel'den gençlere söz: İş, yurt, vergisiz telefon
WhatsApp
İhbar Hattı