Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Başbakan Meloni: Ülke olarak aşağıda olmayı kabul etmiyoruz

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, uluslararası alanda daha güçlü bir konumda olunması gerektiğini ve boyun eğen bir İtalya fikrine karşı olduğunu belirtti.

DÜNYA 21.08.2026 20:32 Güncelleme: 21.08.2026 21:00 Dicle Toğal 101 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Başbakan Meloni: Ülke olarak aşağıda olmayı kabul etmiyoruz
Paylaş:
N

İtalya'nın Başbakanı Giorgia Meloni, ülkesinin uluslararası platformda daha etkili ve güçlü bir konumda olması gerektiğini vurguladı. Meloni, "Kendisini diğer ülkelerden daha aşağı gören, boyun eğen bir İtalya fikrine karşıyım," dedi.

ULUSLARARASI POLİTİKADA YENİ HEDEF

Meloni, The New York Times'a verdiği röportajda, İtalya'nın dış politikadaki rolü ile ABD Başkanı Donald Trump ile olan ilişkilerini değerlendirdi. Ülkesinin Fransa ve Almanya'nın yan kolları gibi hareket etmesinin sona ermesi gerektiğini belirten Meloni, İtalya'nın global konularda belirleyici olanların arasında yer alması gerektiğine dikkat çekti.

Ayrıca, Meloni, uluslararası alanda daha etkin bir İtalya'nın hedeflenmesi gerektiğini yineleyerek, "Boyun eğen bir İtalya fikrine karşıyım," ifadelerini kullandı.

TRUMP İLE İLİŞKİLERİN SEYRİ

Başbakan, Trump'ın Papa 14. Leo'ya yönelik eleştirileri ve G7 Zirvesi'ndeki fotoğraf polemiği hakkında da yorumda bulundu. Göç ve sosyal konularda benzer değerlere sahip oldukları için Trump ile ilişkilerinin ilerlemesini beklediğini ifade eden Meloni, "Ancak işler farklı gelişti," dedi. Meloni, Trump ile son zamanlarda görüşmediklerini belirtirken, yeniden bir görüşme olup olmayacağı konusunda "Göreceğiz," yanıtını verdi.

G7 ZİRVESİ'NDEKİ POLEMİKLER

Trump, 19 Haziran'da Meloni'nin G7 Zirvesi sırasında kendisiyle fotoğraf çektirmek için yalvardığını iddia etmişti. Buna karşılık Meloni, "Ben ve İtalya asla yalvarmayız" diyerek bu iddiayı reddetmişti. İki lider arasındaki karşılıklı açıklamalar, Meloni'nin Trump'ın sözlerini "sebepsiz saldırılar" şeklinde nitelendirmesiyle devam etmişti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kura Nehri'nde kaybolan kişi için 50 kişilik ekip seferber oldu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kura Nehri'nde kaybolan kişi için 50 kişilik ekip seferber oldu
WhatsApp
İhbar Hattı