Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Belçika'da 13 Filistinli öğrenci tartışması

Belçika Göç Bakanı Anneleen Van Bossuyt, burs ve vize sahibi Gazze'den 13 Filistinli öğrencinin ülkeye girişine karşı olduğunu açıkladı.

DÜNYA 06.09.2026 20:58 Sinem Cal 92 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Belçika'da 13 Filistinli öğrenci tartışması
Paylaş:
N

Belçika İltica ve Göç Bakanı Anneleen Van Bossuyt, bursları ve vizeleri bulunmasına rağmen Gazze'den 13 Filistinli öğrencinin Belçika'ya getirilmesine karşı olduğunu açıkladı.

Belçika kamu yayın kuruluşu VRT'ye konuşan Van Bossuyt, öğrencilerin ülkeye kabul edilmesinin doğurabileceği sonuçların dikkate alınması gerektiğini savundu.

"DOMİNO ETKİSİNİ UNUTMAMALIYIZ"

Van Bossuyt, 13 öğrencinin ülkeye getirilmesinin ilerleyen süreçte benzer taleplerin önünü açabileceğini ileri sürdü.

“Olay sadece 13 kişiyi ilgilendiriyormuş gibi sunuluyor, ancak domino etkisini unutmamalıyız.” diyen Van Bossuyt, öğrencilerin daha sonra aile birleşimi talebinde bulunabileceklerini veya sığınma başvurusu yapabileceklerini belirtti.

YEMEN, SUDAN VE AFGANİSTAN ÖRNEĞİNİ VERDİ

Belçikalı Bakan, benzer uygulamaların çatışmaların yaşandığı diğer ülkelerden gelen kişiler için de gündeme gelebileceğini savundu.

Van Bossuyt, “Bu durum Yemen veya Sudanlılar için neden geçerli olmasın? Ya da burada okumak isteyen Afgan kızları için neden geçerli olmasın?” ifadelerini kullandı.

BAZI ÖĞRENCİLER İKİ YILDIR BEKLİYOR

VRT'nin haberine göre, Filistinli öğrencilerden bazıları Belçika'ya ulaşabilmek için iki yıla kadar beklemek zorunda kaldı.

Öğrencilerin Belçika'da eğitim alabilmek için burslarının bulunduğu ve vize sahibi oldukları belirtildi.

BAKANIN TUTUMUNA TEPKİ

Anvers Üniversitesi Rektörü Herwig Leirs, öğrencilerin Belçika'ya getirilmesinin siyasi irade meselesi olduğunu söyledi.

Belçika kalkınma örgütü 11.11.11'den Flor Didden da Van Bossuyt'un yaklaşımını eleştirdi.

Didden, “Bu, Belçika'daki bir üniversite tarafından davet edilen ve burslu olarak eğitim görecek 13 öğrenciyle ilgili. Bazı durumlarda, sizin hizmetleriniz vize düzenledi. Belçika'ya gelme hakları var.” dedi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: haber merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Türkiye Akdeniz'de iklim işbirliğini güçlendirecek
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Türkiye Akdeniz'de iklim işbirliğini güçlendirecek
WhatsApp
İhbar Hattı