Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Fransa Dışişleri Bakanı Barrot'tan Türkiye'ye teşekkür: "Yangınlarla mücadelede destek önemli"

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, ülkesindeki büyük orman yangınlarıyla mücadelede destek veren Türkiye dahil çok sayıda ülkeye teşekkür etti.

DÜNYA 18.08.2026 11:00 Güncelleme: 18.08.2026 11:22 Nahibe Demirel 111 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Fransa Dışişleri Bakanı Barrot'tan Türkiye'ye teşekkür: "Yangınlarla mücadelede destek önemli"
Paylaş:
N

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, ülkesinde bu yıl etkili olan büyük orman yangınlarıyla mücadelede destek sağlayan Türkiye ve diğer ülkelere teşekkür etti. Barrot, Fransa'nın 2026'da benzeri görülmemiş büyüklükte yangınlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, uluslararası desteğin mücadelede önemli rol oynadığını söyledi.

FRANSA BU YIL AĞIR BİR YANGIN SEZONU YAŞADI

Fransa'da yaz aylarında yüksek sıcaklıklar, uzun süren kuraklık ve kuvvetli rüzgarların etkisiyle çok sayıda büyük orman yangını çıktı. Temmuz sonu itibarıyla Fransa İçişleri Bakanlığı, yılbaşından bu yana yaklaşık 117 bin hektarlık alanın yandığını ve 14 binden fazla yangın vakasının kayıtlara geçtiğini açıklamıştı. Özellikle Gironde ve Landes bölgelerindeki büyük yangınlar geniş çaplı tahliyelere neden olmuştu.

TÜRKİYE DE YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARIYLA DESTEK VERDİ

Yangınların büyümesi üzerine Fransa, Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması üzerinden uluslararası yardım talep etti. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkeler hava araçları ve ekiplerle mücadeleye katıldı. Avrupa Komisyonu verilerine göre Türkiye, Çekya, Hırvatistan, Almanya, Portekiz, Slovakya ve İsveç'in de katkısıyla Fransa'ya toplam 7 uçak ve 4 helikopter gönderildi. Barrot, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Avustralya, Belçika, Hırvatistan, Litvanya, Lüksemburg, Portekiz, Çekya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, İsveç, İsviçre, Ukrayna ve Avrupa Birliği'ne sağladıkları destek nedeniyle teşekkür etti.

MACRON DA TÜRKÇE “TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE” DEMİŞTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Türkiye'nin gönderdiği yangın söndürme uçaklarına ilişkin daha önce sosyal medya hesabından Türkçe “Teşekkürler Türkiye” mesajını paylaşmıştı. Barrot'nun son açıklamasıyla Paris yönetiminden Türkiye'ye yönelik ikinci dikkat çekici teşekkür mesajı gelmiş oldu. Fransa yönetimi, yangın sezonunun henüz sona ermediğine dikkat çekerek hava ve kara unsurlarının riskli bölgelerde görev yapmaya devam ettiğini bildiriyor. Temmuz sonunda 117 bin hektarlık alanın yanmış olması, 2026 yangın sezonunun son yılların en ağır dönemlerinden biri olduğunu ortaya koyuyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Genç yıldız Barcelona'da: Yiğit Mehmet Okur'un ilk adımı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Genç yıldız Barcelona'da: Yiğit Mehmet Okur'un ilk adımı
WhatsApp
İhbar Hattı