Gazze'de saldırılar nedeniyle okullarından uzak kalan çocuklar için Türkiye'den yeni bir adım geldi. Memur-Sen öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, bölgede eğitim hayatının yeniden başlamasına katkı sağlamak amacıyla ortak bağış kampanyası başlattı. "Gazze'de Bir Okul Binlerce Umut" adı verilen projeyle bin öğrencinin eğitim alabileceği okulların yapılması hedeflenirken bölgedeki acil okul ve derslik ihtiyacına da dikkat çekildi.
GAZZE'DE EN AZ 80 OKULA İHTİYAÇ VAR
Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında Gazze'deki çocukların eğitim koşulları ele alındı. Programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nasri Abu Jaish, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve davetliler katıldı.
Toplantıda konuşan Yalçın, Gazze'de eğitimin yeniden sürdürülebilmesi için acilen en az 80 okul ve 500 dersliğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Saldırılar nedeniyle çocukların evlerini, okullarını ve eğitim imkânlarını kaybettiğini belirten Yalçın, yeni okul binalarının inşasının çocukların geleceği açısından önem taşıdığını ifade etti.
HEDEF BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM İMKÂNI
"Gazze'de Bir Okul Binlerce Umut" projesi kapsamında, altı derslikli okulların yapılması için bağış toplanacak. Kampanyaya katılan kuruluşlar, inşa edilmesi planlanan okullarda toplam bin öğrencinin eğitim görmesini amaçlıyor. Yalçın, başlatılan çalışmanın yalnızca bina yapımından ibaret olmadığını, çocukların yeniden sınıflarına kavuşmasının hedeflendiğini belirtti.
“BİR OKUL, GELECEĞE AÇILAN KAPI”
Gazze'deki çocukların yaşadıklarına değinen Yalçın, eğitim alanlarının yeniden kurulmasının önemini vurguladı. Yalçın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Bugün konuştuğumuz okul, bu karanlığın ortasında hayatı savunma iradesidir. Bir halkın hafızasını korumak, çocukların kendi hikayelerini kendi kalemleriyle yazabilmesine fırsat vermektir." Gazze'de çocukların öğrenme isteğinin devam ettiğini dile getiren Yalçın, başlatılan kampanyaya geniş katılım beklediklerini söyledi.
MEMUR-SEN'DEN TÜRKİYE'YE DESTEK ÇAĞRISI
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kampanyaya yalnızca sendika üyelerinin değil, diğer sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların da katkı sunabileceğini belirtti. Yalçın, projeye destek çağrısını şu sözlerle yaptı:
"Başladığımız okul projesi kampanyamıza, bütün üyelerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı ve milletimizi destek olmaya çağırıyoruz."
ORTAK KAMPANYA İÇİN İMZALAR ATILDI
Tanıtım toplantısının ardından projeye katılan kuruluşların temsilcileri ortak bağış kampanyası protokolünü imzaladı. Protokolde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Filistin'e Destek Platformu Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, İHH Başkanvekili Hüseyin Oruç, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Verenel Derneği Genel Başkanı Servet Süt, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz ve Filistin Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Saed Fuad Ahmad Erzikat'ın imzaları yer aldı.