Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Hürmüz Boğazı yine karıştı: İran 4 gemiye ateş açtı

İran Devrim Muhafızları, Hürmüz Boğazı'nda rotadan çıkan 4 gemiye uyarı ateşi açtı. Gemiler rotalarını değiştirdi.

DÜNYA 25.07.2026 15:11 Güncelleme: 25.07.2026 15:44 Helin Aygün 81 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Hürmüz Boğazı yine karıştı: İran 4 gemiye ateş açtı
Paylaş:
N

İran Devrim Muhafızları Ordusu Donanması, Hürmüz Boğazı'nda belirlenen rotanın dışına çıkarak izinsiz geçiş yapmaya çalışan 4 ticari gemiye müdahale etti.

İran ile ABD arasında Pakistan arabuluculuğunda 14 Haziran'da imzalanan ve savaşın durdurulmasını öngören 14 maddelik mutabakatın gölgesinde yaşanan gelişme, tansiyonu yeniden yükseltti. 

İran devlet televizyonunun aktardığı açıklamaya göre, son 24 saat içinde gerçekleşen olayda gemiler uyarı ateşiyle durdurulurken, söz konusu araçların güzergahlarını değiştirmek zorunda kaldığı bildirildi.

İRAN'DAN İNTİKAM YEMİNİ

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Zülkadir, ABD’ye yönelik saldırılara ilişkin bildiri yayımladı.

Zülkadir, ABD hedeflerine gerçekleştirilen saldırılar hakkında, "Nokta atışlı saldırılar, Minab ile Lamerd'de yaşamını kaybeden masum çocukların kanının intikamı alınana ve düşman teslim olana kadar devam edecek." dedi.

Zülkadir ayrıca, bölgede yükselen her duman kümesinin, ABD’ye ait askeri, güvenlik veya finans merkezinin hedef alındığı anlamına geldiğini bildirdi. 

 

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Helin Aygün
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
YÖK ve TPAO el ele verdi: Enerjide yerli uzman dönemi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
YÖK ve TPAO el ele verdi: Enerjide yerli uzman dönemi
WhatsApp
İhbar Hattı