Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

İran'da savaşın vurduğu hat yeniden açılıyor

İran’da saldırılar sonucu hasar gören Tebriz-Tahran demir yolu hattı yeniden hizmete giriyor. Onarılan hatlarda seferler başlarken, ulaşım ağı kademeli olarak normale dönüyor.

DÜNYA 13.04.2026 11:30 Buket Saymaz 157 okuma Okuma Süresi: 2 dk
İran'da savaşın vurduğu hat yeniden açılıyor
Paylaş:
N

İran’da saldırılarda hasar gören Tebriz-Tahran demir yolu hattının onarım çalışmalarının tamamlandığı ve hattın bugün yeniden hizmete alınacağı bildirildi.

SALDIRILARDA HASAR GÖREN HATLAR ONARILDI

İran Azerbaycan Bölgesi Demir Yolları Genel Müdürü Ali Rıza Süleymani, saldırılarda zarar gören demir yolu hatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Süleymani, onarım çalışmalarının ardından hatların yeniden işler hale getirildiğini belirtti.

Zencan ile Miyane arasında yer alan Eminabad Demir Yolu Köprüsü’ne 8 Nisan’da düzenlenen saldırıyı hatırlatan Süleymani, yapılan çalışmalarla hattın tekrar hizmete girdiğini ifade etti.

İLK TREN BUGÜN HAREKET EDECEK

Süleymani, “Yapılan çalışmalarla birlikte söz konusu bu hat tekrar hizmete girdi. Ayrıca Miyane-Tebriz hattı da şu an için aktif ve bu hatta ilk tren dün hareket etti. Bugün ise Tebriz-Tahran hattı tekrar hizmete açılacak ve öğlen saatinde ilk tren hareketine başlayacak. Tebriz-Meşhed tren yolu hattı da hazır durumda.” ifadelerini kullandı.

TAHRAN-VAN SEFERİ DE BAŞLADI

Demir yolu hatlarının yeniden devreye alınmasıyla birlikte Tahran-Tebriz-Van hattında da seferlerin yeniden başladığı bildirildi. Süleymani, trenin dün gece Tahran’dan hareket ettiğini ve onarılan hatlar üzerinden ilerlediğini aktardı.

SALDIRILARDA DEMİR YOLU VE KÖPRÜLER HEDEF ALINDI

İsrail ordu radyosu, İran’da 10 köprü ve demir yolu hattının hedef alındığını ve bu saldırılarla ülkenin silah transfer kapasitesinin azaltılmasının ve ekonomik yapısının zayıflatılmasının amaçlandığını öne sürdü.

ABD ve İsrail’in Elburz ile Zencan arasındaki demir yolu hattına, Tahran eyaletine bağlı Rey ilçesi ile Kum kenti yakınlarındaki köprülere saldırı düzenlediği bildirildi. Ayrıca İsfahan eyaletine bağlı Kaşan kentindeki bir demir yolu köprüsünün de hedef alındığı aktarıldı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kuruyan göl yeniden canlandı, kuşlar geri döndü
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kuruyan göl yeniden canlandı, kuşlar geri döndü
WhatsApp
İhbar Hattı