Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

İran'dan Hürmüz için net mesaj: İsrail gemileri geçemeyecek

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Sekreteri Behnam Saidi, İsrail bağlantılı gemilerin Hürmüz Boğazı'ndan geçişine izin verilmeyeceğini açıkladı.

DÜNYA 13.08.2026 13:15 Nahibe Demirel 127 okuma Okuma Süresi: 2 dk
İran'dan Hürmüz için net mesaj: İsrail gemileri geçemeyecek
Paylaş:
N

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Sekreteri Behnam Saidi, Hürmüz Boğazı'ndan gemi geçişlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saidi, savaş sonrasında dahi İsrail'e ait gemilerin Hürmüz Boğazı'ndan geçişine izin verilmeyeceğini söyledi.

İranlı yetkili, ABD'ye ait askeri ve ticari gemilerin de Tahran yönetimine yönelik tehditlerin sona ermemesi halinde Boğaz'dan geçiş yapamayacağını savundu.

İSRAİL BAĞLANTILI GEMİLERE GEÇİŞ İZNİ VERİLMEYECEK

Behnam Saidi, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, İran'ın düşman olarak tanımladığı ülkelere ait gemilerin Hürmüz Boğazı geçişlerine izin vermeyeceğini belirtti.

Saidi, İsrail'e ait gemilerin yanı sıra İsrail bağlantılı yük taşıyan veya farklı ülke bayrağı kullanan gemilerin de geçiş hakkının olmayacağını ifade etti.

İranlı yetkili, bu kararın savaş sonrası dönemde de geçerli olacağını öne sürdü.

ABD GEMİLERİ İÇİN DE UYARI YAPILDI

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Sekreteri, ABD'ye ait ticari ve askeri gemilere ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Saidi, ABD'nin İran'a yönelik tehdit ve düşmanca tutumunu sürdürmesi halinde Amerikan gemilerinin de Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yapamayacağını iddia etti.

Açıklama, Orta Doğu'da deniz güvenliği ve bölgesel gerilim tartışmalarının sürdüğü bir dönemde geldi.

HÜRMÜZ BOĞAZI STRATEJİK ÖNEM TAŞIYOR

Dünya enerji ticaretinde önemli bir noktada bulunan Hürmüz Boğazı, petrol ve doğal gaz taşımacılığı açısından kritik güzergâhlardan biri olarak biliniyor.

Bölgede yaşanan siyasi ve askeri gerilimler, Boğaz'daki deniz trafiği ve güvenlik konularını uluslararası gündemin önemli başlıkları arasında tutuyor.

İran'ın açıklamalarının bölgedeki diplomatik ve askeri dengeler üzerindeki etkisi yakından takip ediliyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Mekezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kurumlar vergisinde rekortmenler belli oldu: Zirvenin sahibi değişmedi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kurumlar vergisinde rekortmenler belli oldu: Zirvenin sahibi değişmedi
WhatsApp
İhbar Hattı