İran Ordu Sözcüsü Muhammed Ekreminiya, ABD'nin İran'a yönelik düzenlediği saldırılara destek verdiğini iddia ettiği Körfez ülkelerine karşı sert uyarılarda bulundu. Ekreminiya, İran'a karşı yürütülen askeri operasyonlarda ABD ile işbirliği yapan ülkelerin gemilerinin, Hürmüz Boğazı'ndan geçerken büyük sorunlarla karşılaşacağını ilan etti.
"HEM EKONOMİK FAYDA SAĞLAYIP HEM İŞ BİRLİĞİ YAPAMAZLAR"
Fars Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre Sözcü Ekreminiya, bölgedeki bazı Körfez ülkelerinin tutumunu sert bir dille eleştirdi. Bu ülkelerin yıllardır Hürmüz Boğazı üzerinden petrol ve ürün ticareti yaparak büyük ekonomik kazançlar elde ettiğini hatırlatan Ekreminiya, aynı ülkelerin bugün ABD ile ortak hareket ederek İran'a yönelik saldırılara destek vermesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.
ASKERİ TEÇHİZAT GEÇİŞİNE İZİN VERİLMEYECEK
Hürmüz Boğazı'nın stratejik önemine dikkat çeken Ekreminiya, ülkesinin güvenliğini tehdit eden adımlara karşı şu ifadelerle rest çekti:
"ABD'nin saldırgan ve yasa dışı eylemlerine destek veren ülkeler Hürmüz Boğazı'ndan geçişte sorun yaşayacaktır. İran halkına karşı kullanılacak askeri teçhizatın bu boğazdan geçirilmesine izin verilemez."