Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

İsrailli milletvekili Sukkot, Nablus'ta provokasyona devam etti

İsrailli aşırı sağcı milletvekili Zvi Sukkot, Nablus'ta askerlerin korumasında Filistinlilere ait bir anıtı tahrip etti. Olay sosyal medyada tepki topladı.

DÜNYA 25.08.2026 10:30 Güncelleme: 25.08.2026 11:19 Dicle Toğal 50 okuma Okuma Süresi: 1 dk
İsrailli milletvekili Sukkot, Nablus'ta provokasyona devam etti
Paylaş:
N

İsrailli aşırı sağcı Milletvekili Zvi Sukkot, beraberindeki kişilerle birlikte, işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentinde Filistinlilere ait bir anıtı parçaladı. Olay, sabah saatlerinde İsrail askerlerinin koruması altında gerçekleşti.

OLAYIN DETAYLARI

Sukkot ve yanındakiler, Nablus’un Madama köyüne baskın düzenleyerek anıta balyozla saldırdı. Sukkot, diğerlerinin anıta saldırısını telefonuyla kaydetti. Bu sırada, İsrail askerleri uzun namlulu silahlarla grubu korurken, yolu askeri araçla kapattı. Sukkot, ABD merkezli sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, bu tür saldırıların devam edeceğini belirten ifadelerde bulundu.

ÖNCEKİ PROVOKASYONLARI

Yaklaşık iki hafta önce Sukkot, polis ve güvenlik görevlileriyle birlikte Meclis komitesinin denetim turu kapsamında Rahat kentine gitmiş, burada protestolarla karşılaşmıştı. Bölge sakinleri, Sukkot'u provokatör olarak nitelendirerek tepkilerini göstermişti. 15 Temmuz 2026'da ise Sukkot, Doğu Kudüs’teki Filistinlilere ait bir okulda baskın düzenleyerek okul tabelasını tahrip etmişti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
T-625 Gökbey’de tarihi adım: İlk uçuş ekibi hazır
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
T-625 Gökbey’de tarihi adım: İlk uçuş ekibi hazır
WhatsApp
İhbar Hattı