KKTC'nin Girne açıklarında 30 Ağustos'ta batan "Filo Jet" isimli yüksek hızlı yolcu gemisinde kaybolan ve 19 Eylül'de cenazesine ulaşılan kişinin Mehmet Bayhan olduğu kesinleşti. Kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükselirken, kayıp 13 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
KKTC Başbakanı Ünal Üstel, kimlik tespit çalışmalarının tamamlandığını ve yapılan incelemeler sonucunda bulunan cenazenin Mehmet Bayhan'a ait olduğunun belirlendiğini açıkladı.
MEHMET BAYHAN'IN KİMLİĞİ KESİNLEŞTİ
Üstel, kazanın ardından kayıplara ulaşılması ve bulunan cenazelerin kimliklerinin belirlenmesi için ilgili kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.
Mehmet Bayhan için başsağlığı mesajı paylaşan Üstel, “Merhum Mehmet Bayhan'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Son kimlik tespitiyle birlikte kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 15 oldu. Kayıp 13 kişiye ulaşılması için çalışmalar devam ediyor.
267 YOLCU VE MÜRETTEBAT BULUNUYORDU
Girne Limanı ile Mersin'in Taşucu Limanı arasında sefer yapan "Filo Jet", 30 Ağustos'ta Girne'den hareket ettikten kısa süre sonra ön kısmından su almaya başladı.
Gemi, Girne Limanı'na dönmeye çalıştığı sırada battı. Gemide yolcu ve mürettebat dahil toplam 267 kişi bulunuyordu. Kazanın ardından 239 kişi kurtarıldı.
ENKAZ 554 METRE DERİNLİKTE BULUNDU
Kazanın ardından denizde geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı. Geminin enkazına Girne açıklarında 554 metre derinlikte ulaşıldı.
Arama çalışmalarında 19 Eylül'de kayıp olarak aranan bir kişinin daha cenazesine ulaşılmıştı. Yapılan kimlik tespit çalışmalarının ardından bu kişinin Mehmet Bayhan olduğu kesinleşti.
Ekiplerin, halen kayıp olan 13 kişiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.