Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Küresel ticaret kilitlendi: Hürmüz Boğazı’nda büyük kriz

Hürmüz Boğazı’ndaki kapanma sonrası 2 bin gemi ve 20 bin personel bölgede mahsur kaldı. Sigorta krizi küresel ticareti kilitleme noktasına getirdi.

DÜNYA 16.05.2026 18:58 Nahibe Demirel 408 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Küresel ticaret kilitlendi: Hürmüz Boğazı’nda büyük kriz
Paylaş:
N

ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a yönelik başlattığı askeri gerilimin ardından Tahran yönetiminin Hürmüz Boğazı’nı kapatması, dünya deniz ticaretinde kritik bir kırılma yarattı. Küresel enerji taşımacılığının en hassas geçiş noktalarından biri olarak kabul edilen boğazın kapanmasıyla birlikte uluslararası lojistik hatlar ciddi şekilde aksadı. İlk tespitlere göre bölgede yaklaşık 2 bin gemi ve 20 bin deniz personeli mahsur kaldı. Bu durumun yalnızca geçiş trafiğini değil, aynı zamanda ham petrol ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) sevkiyatını da doğrudan etkilediği ifade ediliyor.

SİGORTA KRİZİ VE FİLOLARIN HAREKETSİZ KALMASI

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı’na dayandırılan bilgilere göre, bazı gemiler Tahran yönetiminin özel izniyle sınırlı geçiş yapabilse de büyük bir bölüm güvenlik endişeleri ve sigorta engelleri nedeniyle ilerleyemedi. Uluslararası sigorta şirketlerinin risk primlerini aşırı yükseltmesi ve bazı gemilere yönelik poliçeleri askıya alması, denizcilik şirketlerini zor durumda bıraktı. Bu nedenle birçok gemi ne Hürmüz Boğazı’ndan geçebildi ne de alternatif limanlara yanaşabildi.

KÜRESEL TİCARET ZİNCİRİNDE DOMİNO ETKİSİ

Uzmanlara göre Hürmüz Boğazı’ndaki bu kilitlenme, sadece bölgesel bir kriz değil, küresel ekonomik dengeleri sarsabilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Dünya petrol ticaretinin önemli bir kısmının geçtiği bu hattın kapanması, arz güvenliğini tehdit ederken enerji fiyatlarında ani dalgalanma riskini de artırıyor. Ayrıca Avrupa ve Asya arasındaki deniz taşımacılığında gecikmeler yaşanabileceği, tedarik zincirlerinde yeni maliyet baskılarının ortaya çıkabileceği belirtiliyor.

BÖLGESEL GERİLİMİN ETKİ ALANI GENİŞLİYOR

Gerilimin artmasıyla birlikte boğaz çevresinde askeri ve ticari hareketlilik de yoğunlaştı. Bazı ülkelerin bölgedeki gemilerini geri çektiği, bazılarının ise rotalarını Afrika’nın güneyine yönlendirdiği iddia ediliyor. Bu durum, taşımacılık sürelerini haftalarca uzatırken maliyetleri de ciddi şekilde artırıyor. Uzmanlar, mevcut tablonun uzun sürmesi halinde küresel enerji piyasalarında yeni bir şok dalgası oluşabileceği uyarısında bulunuyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
SGK’den işverenleri ilgilendiren yeni kararlar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SGK’den işverenleri ilgilendiren yeni kararlar
WhatsApp
İhbar Hattı