İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayımladığı video mesajla İran ve Hizbullah'a yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Netanyahu, İsrail'in yeni askeri operasyonlara hazırlandığı mesajını verdi.
DAHA FAZLASI KAPIDA
ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'ın nükleer kapasitesini yeniden oluşturmaya çalıştığı yönündeki iddiasına değinen Netanyahu, İsrail'in böyle bir gelişmeye izin vermeyeceğini savundu. Netanyahu, “Başkan Trump bu akşam İran'ın yeniden nükleer silahlarla kendini donatmaya çalıştığını açıkladı. Bu doğru.” ifadelerini kullandı. İsrail Başbakanı, görevde olduğu sürece İran'ın nükleer silah sahibi olamayacağını savunurken, “daha fazlası kapıda” sözleriyle İran ve Hizbullah'a yönelik yeni saldırı tehdidinde bulundu.
LÜBNAN'IN GÜNEYİ HEDEF ALINDI
Netanyahu ayrıca Savunma Bakanı Yisrael Katz ile ortak bir açıklama yayımlayarak İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Ali Tahir Tepesi bölgesine saldırı düzenlediğini duyurdu. İsrail Başbakanı, operasyonda Hizbullah'a ait olduğunu ileri sürdüğü tünellerin imha edildiğini öne sürdü.
TAHRAN'A ENERJİ TESİSLERİ TEHDİDİ
İsrail Savunma Bakanı Katz da gün içerisinde İran'a yönelik sert bir mesaj vermişti. Katz, İran'dan İsrail'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmesi halinde Tahran'ın temel enerji tesislerine güçlü şekilde karşılık vereceklerini söylemişti.