İran ordusu, İsrail’e yönelik yeni füze saldırısında Ramat David Hava Üssü’nün hedef alındığını açıkladı. Saldırı sonrası İsrail’in kuzeyinde sirenler çalarken, Ben Gurion Havalimanı’nda uçuşlar durduruldu.
RAMAT DAVID HAVA ÜSSÜ HEDEF ALINDI
İran ordusu, saldırının İsrail’in Lübnan’a yönelik operasyonlarına karşılık düzenlendiğini bildirdi. Açıklamada, "Siyonist rejimin Lübnan’ın güneyi ve Beyrut’un Dahiye semtindeki halkı katletmesine karşılık olarak, saldırıların çıkış noktası olan Ramat David Hava Üssü balistik füzelerle hedef alındı." denildi.
İRAN’DAN ATEŞKES İHLALİ VURGUSU
İranlı yetkili İbrahim Azizi, saldırıların ABD’nin Basra Körfezi’nde ateşkesi ihlal etmesi ile İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırılarına karşılık yapıldığını belirtti. Azizi, "ABD'nin Fars (Basra) Körfezi'nde ateşkesi ihlal etmesi ve Siyonist rejimin Filistin ve Lübnan'a karşı işlediği suçlar, sizin sadece güç ve kuvvet dilini anladığınızı gösteriyor. Bu nedenle, Direniş Cephesi de size aynı dille hitap edecektir." dedi.
İSRAİL’İN KUZEYİNDE SİRENLER ÇALDI
İran’dan fırlatılan füzeler nedeniyle İsrail’in kuzeyindeki birçok kentte alarm verildi. Hayfa ve Nasıra’da patlama sesleri duyulurken, İsrail ordusu hava savunma sistemlerinin füzeleri önlemeye çalıştığını açıkladı.