Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Pezeşkiyan: Hamaney ile iki buçuk saat görüştüm

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, hakkında ağır yaralandığı iddiaları gündeme gelen Hamaney ile yaklaşık iki buçuk saat görüştüğünü açıkladı.

DÜNYA 07.05.2026 15:01 Dicle Toğal 131 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Pezeşkiyan: Hamaney ile iki buçuk saat görüştüm
Paylaş:
N

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Batı medyasında ağır yaralandığı ve tedavi gördüğü öne sürülen ülke lideri Mücteba Hamaney ile kısa süre önce bir araya geldiğini duyurdu. Pezeşkiyan’ın açıklaması, ABD-İsrail saldırısına ilişkin iddiaların ardından Tahran yönetiminden gelen dikkat çekici mesajlardan biri oldu.

HAMANEY İLE İKİ BUÇUK SAATLİK GÖRÜŞME

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre Pezeşkiyan, Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığında esnaf temsilcileriyle yapılan toplantıya sürpriz şekilde katıldı. Burada konuşan Pezeşkiyan, görüşmenin tarihine ilişkin net bilgi vermezken, "Son zamanlarda Devrim Rehberi Ayetullah Seyyid Mücteba Hüseyni Hameney ile görüştüm. Bu görüşme samimi bir ortamda gerçekleşti ve konuşma yaklaşık iki buçuk saat sürdü." ifadelerini kullandı.

ÜLKE İÇİNDE BİRLİK MESAJI VERDİ

Pezeşkiyan, konuşmasında İran’da toplumsal birlik vurgusu da yaptı. Farklı kesimlerin kolayca suçlanmaması gerektiğini belirten Pezeşkiyan, "İnsanları kolayca yolsuzluk, ihanet veya casuslukla suçlamamalı ve toplumun farklı kesimleri arasında sahte sınırlar oluşturmamalıyız çünkü bugün ülkede savunma cephesinde, İran'ı bütün varlığıyla savunanlar var. Oysa bunlardan bazıları daha önce kısıtlamalar ve soruşturmalarla karşı karşıya kalmışlardı." dedi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kızının istismar şikayetinin ardından anne hayatını kaybetti
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kızının istismar şikayetinin ardından anne hayatını kaybetti
WhatsApp
İhbar Hattı