Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Rusya'dan Suriye'ye 1,5 yıl sonra ilk yolcu uçağı uçtu

Suriye Hava Yolları'na ait yolcu uçağı, Moskova'dan Şam'a 1,5 yıl aradan sonra iniş yaptı.

DÜNYA 16.08.2026 15:07 Güncelleme: 16.08.2026 15:15 Mustafa Ümit Aydın 115 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Rusya'dan Suriye'ye 1,5 yıl sonra ilk yolcu uçağı uçtu
Paylaş:
N

Rusya'nın Moskova kentinden kalkan Suriye Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağı, 1,5 yıl aradan sonra Şam'daki Uluslararası Şam Havalimanı'na ulaştı. Uçak, Moskova'nın Şeremetyevo Havalimanı'ndan yerel saatle 09.00'da havalandı ve toplamda yaklaşık 4 saat 50 dakika süren bir yolculuğun ardından hedef havalimanına iniş yaptı.

SURİYE'NİN HAVA ULAŞIM AĞI GENİŞLİYOR

Sivil Havacılık ve Hava Taşımacılığı Genel Kurumu Başkan Yardımcısı Semih Urabi, Şam Uluslararası Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Şam-Moskova hava hattının yeniden açılmasının Suriye'nin uluslararası hava ulaşım ağının gelişimi için önemli bir adım olduğunu belirtti. Urabi, Suriye Hava Yolları'nın yeni bir strateji ile hem bölgesel hem de uluslararası uçuş ağını genişletmeyi amaçladığını ifade etti.

SURİYELİLER İÇİN DÖNÜŞ KOLAYLAŞTIRILIYOR

Urabi, Suriye'yi dünyadaki önemli şehir ve başkentlerle yeniden bağlamanın kurumun öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Suriye Hava Yolları'nın önümüzdeki dönemde Avrupa'daki dört yeni noktaya uçuş başlatmayı planladığını açıkladı. Uçuş ağının genişletilmesiyle yurt dışında bulunan Suriyelilerin geri dönüşünü kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirten Urabi, Moskova seferinin ardından Halep ve Lazkiye havalimanlarına yönelik uçuşların da gündeme alınacağını kaydetti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Meclis’te dengeler değişebilir: Yeni Yol’un grubu düşebilir
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Meclis’te dengeler değişebilir: Yeni Yol’un grubu düşebilir
WhatsApp
İhbar Hattı