Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Trump’tan İran'a: Uranyumlarını alıp imha edeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın Hürmüz Boğazı’ndan geçişlerden ücret alma girişimini kabul etmeyeceklerini söyledi.

DÜNYA 21.05.2026 21:20 Dicle Toğal 1363 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Trump’tan İran'a: Uranyumlarını alıp imha edeceğiz
Paylaş:
N

ABD Başkanı Donald Trump, İran’la yürütülen müzakereler sürerken Hürmüz Boğazı ve nükleer program başlıklarında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Trump, İran’ın ticari geçişlerden ücret alma girişimine karşı olduklarını belirterek Hürmüz Boğazı’nın uluslararası bir su yolu olduğunu vurguladı.

HÜRMÜZ BOĞAZI İÇİN NET MESAJ

Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, İran’ın Hürmüz Boğazı’ndan geçen ticari gemilerden ücret alma planını değerlendirdi. Trump, “Bu konuyu inceliyoruz, haberimiz var. Ücretli geçiş istemiyoruz, burası uluslararası bir su yolu.” dedi.

İRAN LİMANLARINA ABLUKA VURGUSU

Trump, İran limanlarına yönelik ABD ablukasının sürdüğünü savundu. ABD Başkanı, “Bizim onayımız olmadan hiçbir gemi, İran'a girmiyor veya İran'dan çıkmıyor.” ifadelerini kullandı.

URANYUM İÇİN İMHA SEÇENEĞİ

Trump, İran’ın nükleer silah elde etmesine izin vermeyeceklerini belirterek zenginleştirilmiş uranyum konusunda da sert bir tutum ortaya koydu. Trump, “Yüksek oranda zenginleştirilmiş uranyumu biz alacağız, ona ihtiyacımız yok, muhtemelen aldıktan sonra da imha edeceğiz ama onların elinde kalmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA Muhabir: Dicle Toğal
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Epstein'a 170 milyon dolar ödemişti: Leon Black gündemde
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Epstein'a 170 milyon dolar ödemişti: Leon Black gündemde
WhatsApp
İhbar Hattı