Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Tunus'ta Sumud Filosu yürüyüşüne gece operasyonu: 15'ten fazla gözaltı

Tunus'ta Gazze'ye yönelik ablukanın kırılması amacıyla faaliyet gösteren Sumud Filosu'nun tutuklu üyeleri için düzenlenen gösterinin ardından çok sayıda kişi gözaltına alındı. Filo heyeti, bazı katılımcıların evlerinden ve sokaklardan gece saatlerinde gözaltına alındığını açıkladı.

DÜNYA 21.09.2026 11:38 Bora Toprak Kasapoğlu 91 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Tunus'ta Sumud Filosu yürüyüşüne gece operasyonu: 15'ten fazla gözaltı
Paylaş:
N

Gazze'ye yönelik ablukanın kırılması amacıyla faaliyet gösteren "Küresel Sumud Filosu"nun Tunus'taki tutuklu üyelerine destek için düzenlenen yürüyüşe katılan 15'ten fazla kişi gözaltına alındı.

YÜRÜYÜŞÜN ARDINDAN GÖZALTILAR

Küresel Sumud Filosu Tunus Delegasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 19 Eylül Cumartesi günü düzenlenen yürüyüşün ardından bazı katılımcıların gece saatlerinde gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamaya göre bazı kişiler evlerinden, bazıları ise sokaklardan gözaltına alındı.

15 KİŞİNİN İSMİ PAYLAŞILDI

Delegasyon, gözaltına alınan 15 kişinin isimlerini açıkladı.

Bazı kişilerin ise gözaltına alınıp alınmadığı veya nerede tutulduğuna ilişkin bilgi bulunmadığı ifade edildi.

Tunus makamlarından olayla ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.

4 SUMUD FİLOSU ÜYESİNİN TUTUKLULUĞU SÜRÜYOR

Tunus'ta Sumud Filosu'nun yönetim kurulunda yer alan 7 kişi hakkında 16 Mart'ta "kara para aklama" suçlamasıyla tutuklama kararı verilmişti. Daha sonra 3 kişi serbest bırakılmıştı.

Mahkeme, 11 Eylül'de yürütülen soruşturma kapsamında Vail Nevar, Nebil Şennufi, Gassan Buğdiri ve Gassan Henşiri'nin tutukluluk süresini 4 ay daha uzattı.

YÜZLERCE KİŞİ SERBEST BIRAKILMALARINI İSTEDİ

Başkent Tunus'ta 19 Eylül'de yüzlerce kişi, mart ayından bu yana tutuklu bulunan 4 Sumud Filosu üyesinin serbest bırakılması talebiyle yürüyüş düzenledi.

Tunus Sumud Heyeti ve aktivistlerin savunma komitesi, faaliyetlerin Filistinlilerle dayanışma ve Gazze'ye yönelik ablukanın kırılması amacıyla yürütüldüğünü savunuyor.

Komite, tutukluların serbest bırakılmasını talep ediyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
ABD’de motorin fiyatları rekor kırdı: İlk kez 6,50 doları aştı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ABD’de motorin fiyatları rekor kırdı: İlk kez 6,50 doları aştı
WhatsApp
İhbar Hattı