Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, Barbados’a gerçekleştirdiği resmi ziyarette Başbakan Mia Mottley ile bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasında enerji, gıda üretimi ve turizm alanlarında iş birliğinin artırılması ele alındı.
ENERJİ İŞ BİRLİĞİ ÖNE ÇIKTI
Görüşmede enerji alanındaki ortaklık en önemli başlıklar arasında yer aldı. Barbados’un uygun fiyatlı enerjiye erişimi ve Venezuela’nın üretim kapasitesinin artırılması hedefleniyor.
Taraflar ayrıca yenilenebilir enerji projeleri kapsamında güneş panellerinin ortak üretimi konusunda da mutabakata vardı.
GIDA ÜRETİMİNDE ORTAK HEDEF
Rodriguez, iki ülkenin birlikte gıda üretimi yaparak Karayipler ve Afrika’ya ihracat gerçekleştirebileceği bir merkez oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Bu adımın, bölgesel ekonomik iş birliğini güçlendirmesi bekleniyor.
TURİZM VE ULAŞIMDA YENİ ADIMLAR
Taraflar turizm alanında da iş birliğini artırmayı planlıyor. Bu kapsamda uçuş sayısının artırılması ve deniz yolu bağlantılarının yeniden kurulması gündeme geldi.
“İLİŞKİLER DERİNLEŞİYOR”
Barbados Başbakanı Mottley, iki ülke arasındaki ilişkilerin enerji, ticaret ve halklar arası iletişim başta olmak üzere birçok alanda geliştiğini vurguladı.
Rodriguez ise Barbados ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek ekonomik ve ticari bağların daha da güçleneceğini ifade etti.