Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Washington’dan Beyrut’a güvence: Trump devreye girdi

Washington’da imzalanan Lübnan-İsrail çerçeve anlaşması sonrası Trump ile Avn telefonda görüştü. ABD, Lübnan’da güvenlik için desteğin süreceğini bildirdi.

DÜNYA 28.06.2026 00:39 Dicle Toğal 80 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Washington’dan Beyrut’a güvence: Trump devreye girdi
Paylaş:
N

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn ile ABD Başkanı Donald Trump, Lübnan ile İsrail arasında ABD arabuluculuğunda varılan çerçeve anlaşmasının uygulanma sürecini ele aldı. Görüşmede Washington’un Beyrut’a siyasi, ekonomik ve güvenlik alanındaki desteği vurgulandı.

TRUMP’TAN AVN’A ANLAŞMA TEBRİĞİ

Lübnan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Trump, telefon görüşmesinde Avn’ı çerçeve anlaşma nedeniyle tebrik etti. ABD Başkanı, ülkesinin Lübnan’ın egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü desteklemeyi sürdüreceğini belirtti.

ABD’DEN LÜBNAN’A GÜVENLİK DESTEĞİ MESAJI

Trump’ın, "Lübnan devletinin silahlı güçleri aracılığıyla ülke genelinde otoritesini tesis etmesini, ülkenin istikrarını tehdit eden unsurların ortadan kaldırılmasını ve Cumhurbaşkanı Avn ile hükümetin kararlarının desteklenmesini önemsediklerini" vurguladığı aktarıldı. ABD’nin Lübnan ekonomisi ile "meşru güvenlik" kurumlarına destek sağlayacağı ifade edildi.

AVN’DAN İSRAİL’İN ÇEKİLMESİ İÇİN DESTEK TALEBİ

Cumhurbaşkanı Avn ise Trump’a, "Lübnan'ın meşru yönetimine, anayasal kurumlarına ve başta ordu olmak üzere güvenlik güçlerine" verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti. Avn, anlaşmanın ihlal edilmemesi ve İsrail’in güneyde işgal altında tuttuğu bölgelerden çekilmesi için ABD’den destek istedi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Sosyal medya paylaşımları başını yaktı: Tamar Tanrıyar’a gözaltı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sosyal medya paylaşımları başını yaktı: Tamar Tanrıyar’a gözaltı
WhatsApp
İhbar Hattı