Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Yorgos Mazonakis'e son veda! Ölümünde şüpheler büyüyor

Ünlü Yunan şarkıcı Yorgos Mazonakis Atina'da toprağa verilirken, ölümüne ilişkin soruşturmada iki doktor hakkındaki suçlamanın değiştirilmesi dikkat çekti.

DÜNYA 14.09.2026 18:23 Güncelleme: 14.09.2026 18:25 Dicle Toğal 72 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Yorgos Mazonakis'e son veda! Ölümünde şüpheler büyüyor
Paylaş:
N

Yunanistan'ın ünlü şarkıcılarından Yorgos Mazonakis, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Atina'da son yolculuğuna uğurlandı. 54 yaşındaki sanatçının ölümüne ilişkin soruşturma ise plazmaferez işlemi ve ambulansın çağrılma zamanına yönelik bulgularla yeni bir boyut kazandı.

ATİNA'DA BİNLERCE KİŞİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Mazonakis için Atina'nın Nikaia semtindeki kilisede cenaze töreni düzenlendi. Sanatçının ailesinin yanı sıra Yunan sanat dünyasından çok sayıda isim ve binlerce seveni törene katıldı. Mazonakis'in cenazesi törenin ardından toprağa verildi.

SORUŞTURMADA DİKKAT ÇEKEN BİR SAATLİK AYRINTI

Yunan basınına göre savcılık, plazmaferez işlemini gerçekleştiren iki doktor hakkındaki suçlamayı "taksirle öldürmeden" "olası kasten öldürmeye" çevirdi. Makine kayıtlarında Mazonakis'in kalbinin 15.23'te durduğu, ambulansın ise 16.23'te çağrıldığı tespit edildi.

SAĞLIK BAKANI AİLEDEN ÖZÜR DİLEDİ

Cenazeye katılan Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, "Mazonakis'in ailesine bizzat başsağlığı dilemek ve sistemin Mazonakis'i çok çirkin bir durumdan koruyamamış olduğu için özür dilemek üzere burada bulunuyorum." dedi. Bakanlık daha önce işlemin gerçekleştirildiği merkezin yalnızca dahiliye muayenehanesi ruhsatına sahip olduğunu ve plazmaferez uygulama izninin bulunmadığını açıklamıştı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Hazine iki ihaleyle 144 milyar lira borçlandı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Hazine iki ihaleyle 144 milyar lira borçlandı
WhatsApp
İhbar Hattı