Burhanettin Duran, Volodimir Zelenskiy’nin Türkiye’ye yapacağı çalışma ziyaretiyle ilgili açıklamayı sosyal medya üzerinden paylaştı. Duran, Zelenskiy’nin 4 Nisan 2026 tarihinde Türkiye’ye geleceğini duyurarak ziyaretin resmi temaslar kapsamında gerçekleşeceğini belirtti.
İSTANBUL’DA KRİTİK GÖRÜŞMELER YAPILACAK
Ziyaret kapsamında İstanbul’da yapılacak görüşmelerde, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ikili ilişkilerin ele alınması planlanıyor. Görüşmelerde ayrıca bölgesel gelişmelerin de gündemde olacağı ve tarafların mevcut durumu kapsamlı şekilde değerlendireceği ifade ediliyor.
ATEŞKES VE KALICI ÇÖZÜM MASADA OLACAK
Temaslarda, özellikle “İstanbul Süreci” çerçevesinde yürütülen diplomatik girişimlerin ön plana çıkması bekleniyor. Ateşkesin sağlanmasına yönelik adımlar ile kalıcı çözüm arayışlarının da görüşmelerde detaylı biçimde ele alınacağı belirtiliyor.