Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2026 yılı Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) takviminin Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda yeniden düzenlendiğini açıkladı. Ersoy, yılda bir kez yapılması planlanan DUS’un 2026 yılına mahsus olmak üzere iki kez gerçekleştirileceğini duyurdu.
“2026’DA İKİ SINAV YAPILACAK”
ÖSYM Başkanı Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, DUS’un tek sınav olarak uygulanması kararının 2025 yılı ikinci dönem sınavından sonra alındığını belirtti. Bu nedenle adayların mağduriyet yaşamaması için 2026 yılına özel iki uygulama yapılacağının altını çizdi. Ersoy, “2027’den itibaren DUS’un yılda bir defa yapılması planlanmıştır” şeklinde açıklamada bulundu.
SAĞLIK BAKANI MEMİŞOĞLU TARİHLERİ DUYURDU
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 2026 DUS’un bir defaya mahsus olmak üzere ekim ayına ek olarak nisan ayında da yapılacağını açıkladı. Bakan, bu düzenlemenin diş hekimlerinin planlamalarını kolaylaştırmayı hedeflediğini belirtti.
YILDA TEK SINAV DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Memişoğlu, 2027 yılından itibaren DUS’un tamamen yılda bir kez gerçekleştirileceğini vurguladı. Geçiş sürecinin adaylar için daha öngörülebilir bir takvim oluşturmayı amaçladığını belirtti.
KONTENJAN SAYILARINDA HERHANGİ BİR AZALMA OLMAYACAK
Sağlık Bakanı Memişoğlu, sınav tarihlerindeki değişikliğin kontenjanları etkilemeyeceğini vurguladı. “Yıllık toplam kontenjanlarımızda hiçbir azalma olmayacak” diyen Memişoğlu, yeni planlamanın tüm adaylar için daha sağlıklı bir süreç yaratacağını belirtti.
Kaynak: İHA