Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Kahramanmaraş yeni İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar oldu

Silahlı saldırı sonrası görevden alınan Erhan Baydur’un yerine atanan Turan Akpınar, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevine başladı. Akpınar’ın ilk mesajı eğitim camiasını yasa boğan saldırı ve birlik vurgusu oldu.

EĞİTİM 21.04.2026 01:21 Nahibe Demirel 184 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Kahramanmaraş yeni İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar oldu
Paylaş:
N

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturan Turan Akpınar, kurumun resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı mesajla görevine resmen başladığını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bu kritik atama, şehirdeki eğitim camiasında yeni bir dönemin kapılarını araladı. Akpınar, görevi devralırken yaptığı ilk açıklamada, Kahramanmaraş’ın eğitim çıtasını yükseltmek için tüm paydaşlarla uyum içinde çalışacaklarının altını çizdi. Şehrin eğitim vizyonuna katkı sunma hedefini ön plana çıkaran Akpınar, iletişim kanallarının her zaman açık kalacağı sözünü verdi.

AYSER ÇALIK ORTAOKULU'NDAKİ SALDIRI SONRASI KRİTİK GÖREVLENDİRME

Yeni İl Müdürü Turan Akpınar’ın gündeminde, göreve başlamasına zemin hazırlayan feci olay vardı. Hatırlanacağı üzere, Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen silahlı saldırı tüm Türkiye'yi derinden sarsmış, Milli Eğitim Bakanlığı bu süreçteki yönetim zafiyeti gerekçesiyle eski müdür Erhan Baydur’u görevden almıştı. Akpınar, yayımladığı mesajda saldırıda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencileri unutmayarak, ailelerine ve eğitim camiasına başsağlığı diledi. Yaralılar için acil şifalar dileyen yeni müdür, bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için sürecin büyük bir hassasiyet ve ciddiyetle yönetileceğini ifade etti.

FEDAKÂR ÖĞRETMENLERLE BİRLİKTE BAŞARI VURGUSU

Turan Akpınar, Kahramanmaraş’taki yeni dönem stratejisinde en büyük motivasyon kaynağının sahadaki eğitim yöneticileri ve fedakâr öğretmenler olacağını belirtti. Eğitimin bir ekip işi olduğunu hatırlatan Akpınar, "Kapımız her zaman tüm meslektaşlarımıza açık olacak. Birlikte, Kahramanmaraş için çok önemli başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum" dedi. Bakanlığın bu kan değişimiyle birlikte, okullardaki güvenlik önlemlerinin ve eğitim kalitesinin artırılması yönündeki adımların hızlanması bekleniyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Sağlıkta yapay zeka dönemi: ABD ile kritik görüşme
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sağlıkta yapay zeka dönemi: ABD ile kritik görüşme
WhatsApp
İhbar Hattı