Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Kartal AİHL açılışında dereceli öğrencilere TOGG ödülü

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yeni eğitim-öğretim yılı açılış töreninde bakan yardımcıları aidiyet ve medeniyet vurgusu yaparken, YKS'de dereceye giren öğrencilere Togg hediye edildi.

EĞİTİM 14.09.2026 14:30 Selin Sözen 57 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Kartal AİHL açılışında dereceli öğrencilere TOGG ödülü
Paylaş:
N

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen 2026-2027 eğitim-öğretim yılı açılış törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Coşkun Yılmaz katıldı. Tören kapsamında YKS'de dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

"AİLIYET VE MANEVİ DEĞERLER BAŞARININ ANAHTARI"

İçişleri Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, okulun sunduğu iklim ve manevi değerlerin yanı sıra bilim üretme motivasyonunun başarısındaki önemine değindi. Okuldaki aidiyet duygusunun kıymettar olduğunu vurgulayan Yiğitbaşı, Aliya İzetbegoviç’in sözlerine atıfta bulunarak gençlerin bilgi, ahlak ve erdemle yetişmesi temennisinde bulundu. Yiğitbaşı, törenin ardından "Dijital çağda özgün ve vicdani izler bırakmak" başlıklı açılış dersini gerçekleştirdi.

YKS DERECELERİNE TOGG ÖDÜLÜ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Coşkun Yılmaz ise eski bir okul velisi olarak "Kartallı" olmanın ve imam hatip eğitimi almanın ayrıcalığına dikkati çekti. Etkinlikte, 2026-YKS AYT sözel Türkiye birincisi Enes Salahaddin Coşkun ile YDT Arapça Türkiye birincisi Ammar Mahmut'a Kartal Eğitim Vakfı tarafından Togg hediye edildi; sınavda dereceye giren 15 öğrenciye de çeşitli hediyeler verildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Libya’da özel uçak pistten çıktı: Uçuşlar durduruldu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Libya’da özel uçak pistten çıktı: Uçuşlar durduruldu
WhatsApp
İhbar Hattı