Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Köy imamından dijital hat dersi: Hüsnühat sanatını gençlere aşılıyor

Edirne'de görev yapan imam hatip Furkan Saka, üniversitede öğrendiği hüsnühat sanatını çevrim içi dersler ve sosyal medya paylaşımlarıyla genç nesillere aktararak geleneksel sanatı yaşatıyor.

EĞİTİM 06.10.2026 11:04 Selin Sözen Okuma Süresi: 2 dk
Köy imamından dijital hat dersi: Hüsnühat sanatını gençlere aşılıyor
Paylaş:
N

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde görev yapan imam hatip Furkan Saka, ilahiyat eğitimi sırasında gönül verdiği hüsnühat sanatını çevrim içi eğitimler ve sosyal medya aracılığıyla genç nesillere aktarıyor.

Edirne'nin Çalı köyünde imam hatiplik yapan Furkan Saka, üniversite yıllarında başladığı hüsnühat yolculuğunu öğrencilerine ve sosyal medyadaki takipçilerine taşıyor. Sanatın zarafetiyle ayet ve hadisleri estetik bir dille insanlara ulaştırmayı hedefleyen Saka, dijital imkânları kullanarak bu köklü geleneksel sanatı yaşatmak için yoğun çaba harcıyor.

İLAHİYAT EĞİTİMİNDEN HÜSNÜHAT USTALIĞINA

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde 2014 yılında okurken hat sanatıyla tanışan Furkan Saka, usta hattatlar Zafer Günal ve Mahmut Şahin’den 2023 yılına kadar eğitim aldı. Hat eğitiminin ardından camilerdeki yazılara bakış açısının tamamen değiştiğini belirten Saka, "Bir camiye girdiğimizde artık kubbede ne yazdığını, harflerin zarafetini ve ne zaman yazıldığını incelemeye başladık. Girift hat yazılarını okumak adeta bulmaca çözmek gibi büyük bir zevk veriyor" ifadelerini kullandı.

KÖYDEN DİJİTALE UZANAN EĞİTİM HALKASI

Geleneksel sanatı teknolojiyle buluşturan Saka, çevrim içi derslerle öğrencilere rehberlik ediyor. Sosyal medya hesapları üzerinden hat çalışmalarını ve bilgi birikimini paylaşan Saka, süreçle ilgili şunları kaydetti:

"Yüz yüze bir talebemiz olmasa da çevrim içi ortamda öğrencilere bu sanatı öğretmeye ve eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Temel motivasyonumuz Allah'ın ayetlerini ve hadis-i şerifleri en güzel şekilde sunmak. İnsanlar bu zarafeti gördüğünde yazılanı okumaya heves ediyor, belki de hiç duymadığı bir ayeti öğrenmiş oluyor. Maksadımız dinimize ve Rabbimize hizmet etmektir."

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
RTÜK’ten Başakşehir’deki bıçaklı saldırıya yayın yasağı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
RTÜK’ten Başakşehir’deki bıçaklı saldırıya yayın yasağı
WhatsApp
İhbar Hattı