Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

"Okul Gıdası" uygulamasına geçiş süresi yeniden belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kantinlerde satılacak ambalajlı gıdalara yönelik Okul Gıdası uygulamasına geçiş tarihi 13 Eylül 2027 şeklinde güncellendi.

EĞİTİM 10.10.2026 10:44 Nahibe Demirel Okuma Süresi: 2 dk
"Okul Gıdası" uygulamasına geçiş süresi yeniden belirlendi
Paylaş:
N

Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında hizmet veren kantin, büfe ve çay ocağı gibi gıda satışı yapılan alanlarda ambalajlı ürünler için uygulanacak olan "Okul Gıdası" esaslarında takvim değişti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni tebliğle birlikte, uygulamanın zorunlu hale geleceği tarih ileri bir tarihe çekildi.

OKUL GIDASINDA YENİ UYGULAMA TARİHİ 13 EYLÜL 2027

Resmi Gazete'deki yeni düzenlemeye göre, daha önce 14 Eylül 2026 olarak duyurulan son geçiş tarihi 13 Eylül 2027 olarak yenilendi. Yapılan tebliğ değişikliğiyle beraber, kantinlerde satılacak paketli ürünlerin standardını belirleyen süreçte işletmelere ek süre tanınmış oldu.

AMBALAJLARDA "BESLENME SKORU" DÖNEMİ BAŞLIYOR

Yeni yönetmelik çerçevesinde ambalajlı gıdaların içerdiği enerji, besin öğeleri ile üretim süreçleri dikkate alınacak. Sağlık Bakanlığınca oluşturulacak kriterlere dayanarak gıdaların besin değerleri harf ve renk gruplarıyla etiketlere yansıtılacak. Bu doğrultuda paketlerde "Okul Gıdası" logosunun yanında "A", "B" ve "C" harflerinden oluşan "Beslenme Skoru" ibaresi bulunacak.

UYGUN BULUNMAYAN ÜRÜNLER KANTİNLERDE SATILAMAYACAK

Sağlık Bakanlığı, onay verilecek ürünler ve bu gıdaların beslenme skoruna dair kriterleri tamamlayarak Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığına yazılı şekilde iletecek. Söz konusu standartlar her iki kurumun da internet sitelerinden kamuoyuna duyurulacak. Onayı iptal edilen veya belirlenen skor kategorilerinde yer alsa dahi Sağlık Bakanlığı tarafından satışı uygun görülmeyen hiçbir ürün okul alanlarında öğrenciye sunulamayacak.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Ataşehir’de başkanvekilliği seçimi: İlk turda 18 oy
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ataşehir’de başkanvekilliği seçimi: İlk turda 18 oy
WhatsApp
İhbar Hattı