Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Resmî Gazete’de yayımlandı: YÖK’e 4 üye, 8 üniversiteye yeni rektör atandı

YÖK üyelikleri ile 8 üniversitenin rektörlüğüne yapılan atamalara ilişkin kararlar, Resmî Gazete’de yayımlandı.

EĞİTİM 23.07.2026 06:12 Nahibe Demirel 102 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Resmî Gazete’de yayımlandı: YÖK’e 4 üye, 8 üniversiteye yeni rektör atandı
Paylaş:
N

Yükseköğretim Kurulu üyelikleri ile 8 üniversitenin rektörlüğüne ilişkin atama kararları Resmî Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararlarla YÖK’e 4 yeni üye seçilirken, 8 üniversitenin rektörü de belirlendi.

YÖK’E DÖRT YENİ ÜYE SEÇİLDİ

Atama kararlarına göre Prof. Dr. Kemal Şenocak ve Prof. Dr. İlhan İlkılıç, Yükseköğretim Kurulu üyeliğine atandı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hakkı Susmaz ile Prof. Dr. Mürteza Bedir de YÖK üyeliğine seçildi.

SEKİZ ÜNİVERSİTENİN REKTÖRÜ BELİRLENDİ

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Feriha Erfan Kuyumcu ve İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Emre Alkin atandı.

Mudanya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Kesik, Sanko Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Güner Dağlı, Türk-Alman Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cemal Yıldız ve Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı getirildi.

ATAMALAR MEVZUAT HÜKÜMLERİNE GÖRE YAPILDI

Rektör atamaları, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin ilgili hükümleri doğrultusunda gerçekleştirildi. YÖK üyelikleri ve üniversite rektörlüklerine ilişkin kararlar, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Nahibe Demirel
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Mauro Icardi’den Galatasaray’a sitem: "Hak etmedim"
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Mauro Icardi’den Galatasaray’a sitem: "Hak etmedim"
WhatsApp
İhbar Hattı