Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,73 değer kaybıyla 14.229,01 puandan tamamladı. Endeks, önceki kapanışa göre 105,05 puan gerilerken toplam işlem hacmi 195,8 milyar lira oldu.
Gün içinde sektör endekslerinde farklı yönlü hareketler izlendi. Bankacılık endeksi yüzde 0,52 değer kazanırken holding endeksi yüzde 0,33 geriledi.
EN ÇOK FİNANSAL KİRALAMA VE FAKTORİNG KAZANDIRDI
Sektör endeksleri arasında en fazla yükseliş yüzde 4,92 ile finansal kiralama ve faktoringde görüldü.
En fazla değer kaybeden sektör ise yüzde 5,72 ile madencilik oldu.
KÜRESEL PİYASALARDA RİSK İŞTAHI ZAYIFLADI
Küresel piyasalarda negatif seyir öne çıktı. ABD ile İran arasında yeniden artan gerilimin petrol fiyatlarını yükseltmesi, enflasyon endişelerini artırdı.
ABD ve Avrupa'da faiz artırım beklentilerinin güçlenmesiyle küresel tahvil faizlerinin yükselmesi de piyasalardaki risk iştahını baskıladı.
YARIN ABD VERİLERİ TAKİP EDİLECEK
Analistler, yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını belirtti.
Yurt dışında ise ABD'de haftalık mortgage başvuruları, ADP özel sektör istihdamı, fabrika siparişleri, dayanıklı mal siparişleri ve ABD Merkez Bankasının Bej Kitap raporu takip edilecek.
Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 14.100 ve 14.000 puan destek, 14.300 ve 14.400 puan ise direnç seviyeleri olarak öne çıkıyor.