Deprem sonrası satış fırladı

 Tarih: 28-01-2020 11:14:30
Deprem sonrası satış fırladı

Elazığ'daki depremin ardından deprem çantasına olan talebin arttığı ortaya çıktı.

İş güvenliği malzemeleri satan Furkan Başaran, "Deprem çantası fiyatları 90 ila 400 lira arasında değişiyor. İçine koyacağınız ekipmanlar bu fiyatı arttırıyor ya da azaltıyor” dedi.

Çantalardan 90 lira olanın içinde kibrit, çok amaçlı çakı, fener, düdük, ilkyardım seti, su, eldiven ve maske bulunuyor.

Başaran, “Önce İstanbul'da olan deprem, ondan sonra Ankara'da olan deprem ve son olarak da Elazığ'da olan deprem sonrası yoğun bir rağbet var. Her gün bize hem internetten hem telefonlarla hem de dükkanımıza gelerek deprem seti soruyorlar” dedi ve ekledi:

“Yoğun bir talep var şu anda. Deprem olduğundan dolayı yoğun bir satış var, günde 20, 30, 50 arası değişebiliyor. Çantayı alanların da son kullanma tarihleri olduğundan dolayı, içindeki sağlık ekipmanlarını sürekli güncellemesi gerekiyor."

İş güvenliği malzemeleri satan Burak Akay ise, "Tam paket olan deprem çantasını kullanıcılara sağlıyoruz. Son dönemde de, Elazığ depremiyle rağbet çok attı. En az 140 liradan başlayıp maksimum 250 liraya kadar çıkabiliyor. İki paket var en düşük ve en yüksek. En düşük pakette de konserve, battaniye, su, el feneri ve ilkyardım çantası mevcut" bilgilerini verdi.

Deprem çantası almaya gelen Burhan Günay, "Zor zamanlarda elimize alıp hemen çıkabileceğimiz bir çantamızın olması gerekiyor" diye konuştu.

Erol Aydınlı ise, "Deprem çantası yapmadım ama buraya hazırlık yapmak için geldim. Hem deprem çantası içerikleri hakkında bilgi almaya hem de fiyat araştırması yapmaya geldim" dedi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI