Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Dünya Bankası Türkiye’de yönetim değişikliği! Yeni ülke direktörü belli oldu

Dünya Bankası, Türkiye Cumhuriyeti Ülke Direktörlüğü görevine Jean-Christophe Carret’in atandığını açıkladı. Carret, 1 Temmuz itibarıyla göreve başlayarak Dünya Bankası’nın Türkiye’deki faaliyetlerini ve hükümetle yürütülen iş birliklerini yönetecek.

EKONOMİ 07.07.2026 12:43 Melisa Altuntaş 96 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Dünya Bankası Türkiye’de yönetim değişikliği! Yeni ülke direktörü belli oldu
Paylaş:
N

Dünya Bankası’nın açıklamasına göre Jean-Christophe Carret, 1 Temmuz itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti Ülke Direktörü olarak göreve başladı. Carret, bu görev kapsamında Dünya Bankası’nın Türkiye’deki faaliyetlerine liderlik edecek, hükümet ve diğer paydaşlarla yürütülen stratejik diyalog, operasyon ve iş birliklerini yönetecek.

HUMBERTO LOPEZ’İN YERİNE ATANDI

Jean-Christophe Carret, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörlüğü görevini Humberto Lopez’den devraldı. Kurum bünyesinde farklı coğrafyalarda önemli görevler üstlenen Carret, son olarak İran, Irak, Ürdün, Lübnan ve Suriye’den sorumlu bölüm direktörü olarak görev yaptı.

GENİŞ ULUSLARARASI DENEYİME SAHİP

Carret daha önce Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Angola, Burundi ile Sao Tome ve Principe’nin ülke direktörlüğünü yürüttü. 2002 yılında Dünya Bankası’na Afrika Bölgesi’nde çevre ve doğal kaynaklar ekonomisti olarak katılan Carret, kalkınma programlarının hazırlanması ve uygulanmasında çeşitli üst düzey görevlerde bulundu.

Fransa vatandaşı olan Jean-Christophe Carret, ekonomi alanındaki doktora derecesini MINES ParisTech’ten aldı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
DSÖ’den korkutan uyarı: Ebola kontrolden çıkıyor mu?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DSÖ’den korkutan uyarı: Ebola kontrolden çıkıyor mu?
WhatsApp
İhbar Hattı