Dolar/TL haftanın son işlem gününe 47,16 TL, Euro/TL ise 53,97 TL seviyesinden başladı.
Piyasalarda hareketlilik, İran’dan gelen sert açıklamaların ardından arttı. İran’ın Hürmüz Boğazı üzerindeki kontrolüne ilişkin açıklamaları ve enerji ihracatına yönelik mesajları, küresel piyasalarda petrol arzına ilişkin endişeleri yeniden gündeme getirdi.
PETROL FİYATLARI VE KÜRESEL PİYASALARDA SATIŞ BASKISI
İran-ABD geriliminin etkisiyle petrol fiyatları yükselişe geçti. Brent petrolün varil fiyatı açıklamaların ardından yaklaşık yüzde 1 artışla 85 dolar seviyelerinde işlem gördü.
Asya piyasalarında sert satışlar görülürken, Japonya borsasında kayıplar yüzde 5’in üzerine çıktı. ABD vadeli endeks kontratlarında da düşüş eğilimi devam etti.
YATIRIMCILAR VERİLERİ VE JEOPOLİTİK GELİŞMELERİ İZLİYOR
Küresel piyasalarda petrol kaynaklı enflasyon endişeleri doların diğer para birimleri karşısında güç kazanmasına neden oldu.
Türkiye’de bugün Bankacılık ve rezerv verileri ile TÜİK tarafından açıklanacak konut satış rakamları takip edilecek. Küresel piyasalarda ise çip hisselerindeki hareketlilik ve ABD-İran geriliminin seyri yatırımcıların odağında olacak.