Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Yabancı yatırımcıdan güçlü dönüş! Hisse alımı son iki ayın zirvesinde

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yayımladığı haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, yabancı yatırımcılar 19 Haziran ile sona eren haftada hem hisse senedi hem de devlet iç borçlanma senetlerinde (DİBS) net alım gerçekleştirdi. Özellikle hisse senedi tarafındaki alım, son iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

EKONOMİ 25.06.2026 15:43 Melisa Altuntaş 84 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Yabancı yatırımcıdan güçlü dönüş! Hisse alımı son iki ayın zirvesinde
Paylaş:
N

TCMB verilerine göre, yurt dışında yerleşik yatırımcılar 19 Haziran haftasında 465,7 milyon dolarlık hisse senedi alımı yaptı. Böylece yabancıların hisse piyasasındaki net alımı, 17 Nisan haftasından bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. Bir önceki hafta ise yabancı yatırımcılar hisse senedi tarafında 117,8 milyon dolarlık net satış gerçekleştirmişti.

TAHVİL PİYASASINA İLGİ SÜRÜYOR

Aynı dönemde yabancı yatırımcılar, devlet iç borçlanma senetlerinde (DİBS) 339,7 milyon dolarlık net alım yaptı. Önceki haftada tahvil piyasasına yönelik net alım tutarı ise 428,8 milyon dolar olarak kaydedilmişti.

PORTFÖY BÜYÜKLÜĞÜ ARTTI

Gerçekleşen alımlarla birlikte yabancı yatırımcıların Türkiye'deki hisse senedi portföyünün piyasa değeri 42 milyar 908,6 milyon dolara yükseldi. Devlet tahvillerindeki toplam yabancı yatırımcı stoku ise 15 milyar 109,1 milyon dolar seviyesine ulaştı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Matematikte büyük başarı: 16 yaşındaki gençten 5 bin basamaklı Pi rekoru
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Matematikte büyük başarı: 16 yaşındaki gençten 5 bin basamaklı Pi rekoru
WhatsApp
İhbar Hattı