Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Yeşil yapraklı sebzeler zam şampiyonu oldu

TÜİK verilerine göre ekim ayının zam şampiyonu yüzde 71,79 artışla yeşil yapraklı sebzeler olurken, en çok ucuzlayan ürün ise yüzde 20,9 düşüşle yurt dışı uçak biletleri oldu.

EKONOMİ 03.11.2026 11:19 Güncelleme: 03.11.2026 11:24 Selin Sözen Okuma Süresi: 1 dk
Yeşil yapraklı sebzeler zam şampiyonu oldu
Paylaş:
N

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı fiyat hareketlerini duyurdu. Ekim ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 71,79 artışla yeşil yapraklı sebzeler olurken, en çok ucuzlayan kalem ise yüzde 20,9 düşüşle yurt dışı uçak biletleri oldu.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER ZAM ŞAMPİYONU OLDU

TÜİK verilerine göre ekim ayının zam şampiyonu yüzde 71,79 fiyat artışıyla taze ve soğutulmuş yeşil yapraklı sebzeler olarak kayıtlara geçti. Yeşil sebzeleri yüzde 27,82 artışla diğer taze meyveler, yüzde 26,77 artışla domates, biber ve salatalık gibi sebzeler ile yüzde 20,23 artışla kömür takip etti. Giyim grubunda ise kadın kıyafetleri yüzde 16,06 zamlandı.

EN ÇOK YURT DIŞI UÇAK BİLETLERİ UCUZLADI

Geçen ay fiyatı en fazla gerileyen kalem yüzde 20,9 ile hava yolu ile yurt dışı yolcu taşımacılığı oldu. Fiyat düşüşünde uçak biletlerini yüzde 7,10 ile evcil hayvan ürünleri, yüzde 6,07 ile araç kiralama hizmetleri ve yüzde 5,73 ile taze meyveler izledi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
İstanbul merkezli sahte para operasyonu: 3 ilde 10 gözaltı!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İstanbul merkezli sahte para operasyonu: 3 ilde 10 gözaltı!
WhatsApp
İhbar Hattı