YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, fon soruşturmasına konu olayları “Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu.” sözleriyle nitelendirdi. Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atadığı kadroların sorumluluğuna işaret etti.
ERDOĞAN’A İSTİFA VE SEÇİM ÇAĞRISI
Özel, Erdoğan’ın yaşananları bilmesi hâlinde istifa etmesi, haberdar olmaması hâlinde ise ülkeyi seçime götürmesi gerektiğini şu sözlerle savundu.
Bu yaşananları biliyor muydun, bilmiyor muydun? Biliyordum, derhal istifa et, milleti nasıl soyarsın. Bilmiyordum, derhal seçime götür ülkeyi. Ülkeyi yöneteceklere emanet et. Burnunun dibindeki bu soygunu nasıl görmüyorsun?
SORUŞTURMANIN BÜROKRATLARLA SINIRLANMAMASINI İSTEDİ
Finans kurumlarındaki yöneticilere yönelik işlemleri değerlendiren Özel, siyasi bağlantıların da araştırılması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı’na yakın isimlerin korunmaması gerektiğini savunarak şu ifadeyi kullandı:
“Bu işin kurgucuları en yakında otururken uzaktan üç beş bürokratla bu işten kurtulamazsın.”
EMEKLİLER İÇİN KAYNAK TARTIŞMASINI HATIRLATTI
Özel, soruşturmada gündeme gelen tutarlar üzerinden emekli aylıklarına ilişkin kaynak tartışmasını da açtı. Emeklilerin gelirlerinin iyileştirilmesini, en düşük aylığın asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istedi.
EMEKLİ AYLIKLARINDA İYİLEŞTİRME İSTEDİ
Özel, fon soruşturmasında gündeme gelen paraları emekliler için kaynak tartışmasıyla ilişkilendirdi. En düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması talebini yineledi.
KILIÇDAROĞLU VE CHP YÖNETİMİNE ANAYASA ELEŞTİRİSİ
Özel, CHP yönetimine yönelik eleştirilerini sıraladı. Kılıçdaroğlu'nın anayasa değişikliği ve dokunulmazlıklar konusundaki tutumunu hedef aldı.
“Anayasa’yı değiştirmeye varım.” yaklaşımını eleştiren Özel, atılabilecek adımların YENİ Partili kadroların dokunulmazlıklarını etkileyebileceğini savundu.
YENİ PARTİ’DE ÖN SEÇİM 8 KASIM’DA
Özel, genel başkanlık ön seçiminin 8 Kasım’da üyelerin katılımıyla yapılacağını açıkladı. Partinin birinci olağan kurultayı ise 14–15 Kasım’da Ankara’da düzenlenecek.