SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Emine Erdoğan: Yılda 7 milyon insan sigara nedeniyle hayatını kaybediyor

Haber görseli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Emine Erdoğan, paylaşımında her bağımlılığın milyonlarca tutuklusu bulunan görünmez bir hapishane olduğunu belirtti. Dünyada 15 yaş üstü 1,3 milyar insanın tütün bağımlısı olarak yaşamını sürdürdüğünü ifade etti.

"YILDA 7 MİLYON KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR"

Küresel ölçekte her yıl 7 milyon insanın sigara nedeniyle hayatını kaybettiğini aktaran Erdoğan, bu durumun yalnızca bireysel bir sağlık sorunu olmadığını vurguladı. Tütün bağımlılığının, toplumsal birçok sorunun temelinde yer alan önemli bir gerçeklik olduğuna işaret etti.

2026 BAĞIMSIZLIK YILI VURGUSU

Emine Erdoğan, 2026 Bağımsızlık Yılı kapsamında, insanı, aileyi, toplumu ve doğayı sessizce tüketen bu bağımlılıkla mücadelenin kararlılıkla güçlenmesi temennisinde bulundu.

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.