Singapur Başbakanı eşcinsel ilişki yasağının kaldırılacağını açıkladı

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong eşcinsel ilişkiyi yasaklayan ve sömürge döneminden kalma olan ceza kanunu maddesinin yürürlükten kaldırılacağını açıkladı.
 Tarih: 22-08-2022 11:48:38
Singapur Başbakanı eşcinsel ilişki yasağının kaldırılacağını açıkladı

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, pazar günü Yıllık Ulusal Gün mitinginde hükümetin erkekler arasında cinsel ilişkiyi yasaklayan, ceza kanununun 377A maddesini yürürlükten kaldırılacağını söyleyerek, “ Bunun yapılacak doğru şey olduğuna ve çoğu Singapurlunun kabul edeceği bir şey olduğuna inanıyorum.” açıklamalarında bulundu.

Ancak eşcinsel evliliğe izin verilmeyeceğini söyleyen Lee, “377A maddesini yürürlükten kaldırsak bile, evlilik müessesesini destekleyecek ve koruyacağız. Yasaya göre, Singapur'da sadece bir erkek ve bir kadın arasındaki evlilikler tanınmaktadır” ifadelerini kullandı.

1965’te İngiltere’den bağımsızlığını kazandıktan sonra bile eşcinsel ilişki yasağını kaldırmayan Singapur muhafazakâr ve sıkı toplumsal kurallara sahip bir ülke olarak biliniyor.

2017’de Tayvan Parlamentosu, eşcinsel evliliklerin yasallaşmasını kabul etmiş ve eşcinsel evliliği yasallaştıran ilk Asya ülkesi olmuştu.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI