Sedat Peker'in rüşvet ve yolsuzluk iddialarına bir suç duyurusu da TİP'ten

Türkiye İşçi Partisi, Sedat Peker'in rüşvet ve yolsuzluk iddiaları sonrası, İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nde kamu davası açılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.
 Tarih: 29-08-2022 16:15:24
Sedat Peker'in rüşvet ve yolsuzluk iddialarına bir suç duyurusu da TİP'ten

CHP'nin ardından Türkiye İşçi Partisi (TİP) de organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Sedat Peker'in rüşvet ve yolsuzluk iddiaları sonrası harekete geçti.

İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile partililer, İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nde kamu davası açılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.

TİP tarafından yapılan suç duyurusunda, Peker’in açıklamalarını yaptığı ”Deli Çavuş" isimli hesaptan paylaşılan iddialar yer aldı. 

Suç duyurusunda, "Şüpheliler Ali Fuat Taşkesenoğlu ve Zehra Taşkesenoğlu hakkında şüpheliler Salih Orakcı ve Serkan Taranoğlu’nu aracı kullanmak vasıtasıyla rüşvet istedikleri iddiaları, diğer şüpheliler hakkında da doğrudan rüşvet aldıkları iddiaları nedeniyle, şüphelilerin kamu görevlisi olmaları da göz önünde bulundurularak rüşvet, irtikap, nüfuz ticareti, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarından soruşturma başaltılması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Suç duyurusunun devamında, "Şüphelilerin görevleri sebebiyle elde ettikleri nüfuzu kullanmak suretiyle milyonlarca lirayı haksız şekilde elde ettikleri ve kullandıkları ileri sürülmektedir. İddialara göre şüphelilerin, siyasi konumlarını kullanmak suretiyle suç işlemeyi alışkanlık haline getirdikleri ve bağlantıları sayesinde kendilerine dokunulmayacaklarına dair güvenle hareket ettikleri de sabittir" denildi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI