HDP'nin tarikat ve cemaatlerin kontrolündeki yurtlarda yaşanan sorunların araştırılması önergesine red

HDP, tarikat ve cemaatlerin kontrolündeki yurtlarda yaşanan sorunların araştırılması önergesi verdi. Önerge, AKP ve MHP oylarıyla reddeldi.
 Tarih: 13-01-2022 21:35:59
HDP'nin tarikat ve cemaatlerin kontrolündeki yurtlarda yaşanan sorunların araştırılması önergesine red

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grubu, tarikat ve cemaat kontrolündeki özel yurtlar ile kamu yurtlarında yaşanan sorunlar hakkında araştırma önergesi verdi. HDP’nin önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

HDP Grubu adına söz alan Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, “Kamuoyunda infial yaratan, özellikle son Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Enes Kara'nın yaşadığı olay, artık cemaat, tarikat yurtlarında yaşananların çok ciddi bir şekilde bu Meclis gündeminde tartışılması ve gerekli önlemlerin alınmasını zorunlu kılıyor. Gün yok ki infial yaratan bir haber gelmesin. Şunu biliyoruz; AKP, cemaatler, tarikatlar koalisyonudur ve AKP ya bu cemaat ve tarikatlara yurt yaptırıyor ya ihale veriyor ya da kamuda, başta üniversiteler olmak üzere kadrolaşmalarının, kadro yetiştirmelerinin önünü açıyor. Sayın vekiller, bakın, 2006 yılında cemaat, tarikat yurt sayısı bin 723 iken 2021 yılı itibarıyla bu sayı yüzde 93 artarak 3 bin 331'e çıkmış ve bu cemaat, tarikat yurtlarında birçok olay yaşandı"

"Cemaatin mantığı doğrultusunda o çocukların beyinleri yıkanıyor"

"Enes Kara, bir cemaat yurdunda değil sanki bir esir kampında yaşıyor. Nedir? Bakın, bu gençler hayatlarının en sosyal dönemlerinde sanki bir esir kampında sabah beş buçukta kaldırılıyor ve cemaatin ilkeleri doğrultusunda okul dışında kalan zamanın tamamını cemaatin mantığı doğrultusunda o çocukların kafaları, beyinleri yıkanıyor. Aslında dini inancı da istismar ediyorlar orada. Şimdi, bunlar orta yerde dururken maalesef kamu yurtlarında yeteri kadar yurt yapmayan, hayat pahalılığı nedeniyle çocuklarımızı o yurtlara mahkûm eden iktidar, bunun birinci dereceden sorumlusudur. Kamu yurtlarında da çok ciddi problemler var. Çünkü her şeyden önce bir liyakat, ehliyet sorunu var ve orada da dünya kadar problem yaşanıyor. O açıdan, bakın, her sosyal devletin görevi, öğrencilerine, gençlerine barınacağı, sosyal yaşamını da yürüteceği bir yurt ortamı yaratmak... Orası bir eğitim yeri değil, orası bir barınma yeridir. Ama cemaatler orayı üniversite veya okul dışı bir eğitim, cemaat eğitim alanına dönüştürüyor ve siz bunları önemsiyorsunuz, çünkü sizin arka bahçeniz olduğunu düşünüyorsunuz. Her türlü desteği veriyorsunuz, her türlü imkânı sağlıyorsunuz ve olan gencecik çocuklarımıza oluyor, olan genç neslimize oluyor, olan bu çocuklara oluyor. Şimdi, bu çocuklar bunları yaşarken siz hiçbir sorumluluk duymuyorsunuz. Bakın, bu Meclis’te bundan daha önemli bir mesele yoktur."dedi.

 

  Editör: Düzgün Çeşim   Kaynak: Manşet Haber Merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI