Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Eş'ten önemli açıklamalar !

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş Gündemdekiler Programına konuk oldu.
 Tarih: 30-09-2021 15:10:22   Güncelleme: 01-10-2021 10:55:22
Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Eş'ten önemli açıklamalar !

 

Radyo Harman’da yayınlanan Hüseyin Bekar’la Gündemdekiler programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş’ti. Sertaç Eş, Hüseyin Bekar'ın gündeme dair sorularını yanıtladı.

 

Hüseyin Bekar: Melih Gökçek ve Salih Bezici’den bahsetmek istiyorum. Önceki dönem Ankara Ticaret Odası Başkanlığı yapmış olan ve aynı zamanda 15 yılda vergi rekortmeni olan Salih Bezici, Melih Gökçek hakkında açıklamalarda bulundu. Gökçek’in sessizliği ise sürüyor bu konuda neler söylemek isterseniz?

 

 

Sertaç Eş: Hafta başından beri bu konu ile yakından ilgileniyoruz pazartesi günü manşetimiz buydu.Konu şudur ; Salih Bezici hakkında terör örgütünü kurmak ve yardım etmekten 2016’da soruşturma başlatılıyor kendisinin ifadesi ise 2021 Haziran’da gerçekleşiyor. Terörle mücadele şubesinde 

savcılığın  isteği doğrultusunda 2 avukatı ile birlikte gidip soruları orda yanıtlıyor ve çok önemli iddialarda bulunuyor. Bir tanesi şu: "Beni FETÖ ile çalışmaya AKP’li Belediye Başkanı Melih Gökçek zorladı, ben ABD’deyken Fethullah Gülen ile görüşmem için telefon açtı". Biz bu ifadeyi manşet yaptık ve konuyu takip ediyoruz. Şuan tutuklanan, hüküm giyen, firari olan bir takım insanlarIarın Salih Bezici ile paraya dayalı ilişkisi var, MASAK’ın raporlarına göre  para göndermiş ve para almışlar. Biz bu  bilgileri ele geçirdikten sonra haberleştirdik ve gündeme getirdik. 29 Eylül haberimizde ise ATO Başkanı Halil Ibrahim Yılmaz vardı. 2013 ve sonraki süreçte yaşananları çok yakından biliyor, gazetemizde bu olayları değerlendirdi ve tespitlerini sundu. FETÖ’nün etkin olduğu dönemde  ATO’nun parası Halkbank'taydı ama meclis üyeleri ATO’nun mevduatının Bankasya’ya aktarılması ve orada tutulması için bir tartışma başlatıyor ve meclis’e öneri sunuyorlar ve bu öneriye karşı çıkan tek bir isim var o da Gürsel Baran yani şimdiki ATO Başkanı. Şuanki ATO Başkanının ne kadar isabetli olduğunu görmüş oluyoruz. 

 

Hüseyin Bekar: Zaten o dönemde Melih Gökçek oğlunu ATO Başkanı yapmak istemişti bu da olayların bir parçası bu konuda bilgileriniz nelerdir?

 

Sertaç Eş : Halil ibrahim Yılmaz, Osman Gökçek’in aday olması hakkında da önemli bilgiler verdi, o dönemde 10 bine yakın  kağıt üstünde yeni firma kurulmuş bunun açıklaması ise şu ; her yeni açılan firma ATO’da delege oluyor, söz sahibi oluyor ve  başkan seçimlerinde oy kullanabiliyor. Bu firmalar ATO’da etkin olmaları için kurulmuşlar. Çok ilginçtir ki 17. katta oto yıkama firması kurulmuş. Bu tespitleri Halil Ibrahim Yılmaz’ın koordinasyonunda oluşturulmuş ATO ekibi adreslere giderek tespit etmiş. Örneğin bir bilgisayar yazılım firması kurulmuş ve adrese gittiklerinde 80 yaşında bir nine karşılamış ve evinde bilgisayar yok böyle uç örnekler fazla ve  o dönemde Ankara’da neler yaşandığının kanıtı. Ben Ankara muhabiri olarak o günleri yaşadım . O dönemde ATO’da FETÖ’ye karşı ciddi bir direniş sergilendi, direnişi örgütleyen ve FETÖ’ye açıkça karşı çıkan ATO Genel Sekreteri Dücane Ergezen vardı. Dücane Bey’in sonrasında başına gelmeyen kalmadı, görevden alındı çünkü o dönemde FETÖ’ye karşı gelmek cezasız kalmıyordu. Aynı zamanda ATO’da seçimlere Melih Gökçek’in müdehale ettiği iddialar vardı sonrasında Melih Gökçek TV kanalında çıkıp açıkça Salih Bezici’nin kazanması için 40 delege ile konuştum dedi. Kısacası FETÖ’nün baskın olduğu ve aydınlıkta karanlığı yaşadığımız günlerdi.

 

Hüseyin Bekar :  Memurlara 85 liralık zam başlığında yazınız var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? 

 

Sertaç Eş : Çalışma Bakanı sendikalardan iş kolunda %1’in altında üyesi olan sendikaları merdiven altı olarak tanımladı. Merdiven altının anlamı şu; kaçak dükkan, büfe demek. Yani sendikacıklıkta ayrım yaptı, örgütlenme en temel haktır %1 koşulu bu sendikaları dikkate almamaktır, bircok düşünceyi görmezden gelmektir. Buradaki amaç memurları hükümetin yanında konumlanmış Memur-Sen ve Kamu-Sen’e yönlendirmektir. Sendikalı memurlara 400 lira verileceği iddiası yalanlanıyor, memurun sendika değiştirmesi için söylenmiş bir yalan bu, aslında alacakları 85 lira hem insanların sendika değiştirmesini istiyorlar hem düşünce özgürlüğünü engelliyorlar. Bu durum memuru ayrıştırmaktır  ve 400 lira deyip bunu 85 lira ile yaptılar. Bu toplu sözleşmeler kabareyi andırmakta adete. Ama bu istekleri geri tepti memurun 400 lira için sendika değiştireceklerini düşünürlerken 2 haftada Eğitim- İş’in üyesi 3 bin arttı. İnsanlar bu oyuna gelmedi. Demokratik tercihlerini kandırmaca yönünde kulllanmayan bütün öğretmenleri tebrik ediyorum.

 

 

Beyza Atmaca

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI