SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Gazze'de can kaybı 70 bini aştı

Haber görseli

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı, son 24 saatte 9 artarak 70 bin 663’e yükseldi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında yaşanan can kayıpları ile enkazdan çıkarılan cenazelere ilişkin güncel verileri yazılı açıklamayla paylaştı.

SON 24 SAATTE 9 CAN KAYBI

Açıklamaya göre, İsrail saldırıları sonucu son 24 saatte 4’ü enkaz altından çıkarılan 9 Filistinlinin naaşı ile 45 yaralı hastanelere ulaştırıldı.

Ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana düzenlenen saldırılarda 391 kişinin hayatını kaybettiği, 1063 kişinin yaralandığı, enkaz altından ise 632 kişinin cesedinin çıkarıldığı kaydedildi.

TOPLAM CAN KAYBI 70 BİN 663

İsrail’in Gazze Şeridi’ne Ekim 2023’te başlattığı saldırılardan bu yana yaşamını yitirenlerin sayısının 70 bin 663’e, yaralı sayısının ise 171 bin 139’a yükseldiği bildirildi.

GAZZE'DE ATEŞKES İLAN EDİLMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, 9 Ekim’de Mısır’da devam eden müzakerelerde İsrail ile Hamas’ın Gazze’de ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını duyurmuştu.

Müzakerelerin yapıldığı Mısır’da imzalanan anlaşma, İsrail hükümetinin onayıyla 10 Ekim’de yürürlüğe girmişti.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde varılan ateşkese rağmen zaman zaman çeşitli gerekçelerle Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Kaynak: AA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Köşe Yazarlarımız