Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, GSM operatörlerinin üst düzey yöneticileriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.
Uraloğlu, dünden bu yana saha çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Bugün de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı ile birlikte Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’un CEO’larıyla toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Görüşmede, özellikle iletişim altyapısında yaşanan sorunlar ve alınması gereken önlemler gündeme geldi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’daki baz istasyonlarının normalde mevcut iletişim trafiğinin 2,5 katı kapasiteye kadar hizmet verebildiğini belirtti. Ancak depremin ardından bu kapasitenin 7 ila 10 katına kadar yükseldiğini, bu sebeple sistemin zorlandığını ifade etti. Bakan Uraloğlu, yaşanan yoğunluk nedeniyle görüşmelerin yalnızca yüzde 75’inin sağlıklı gerçekleştirilebildiğini, kalan yüzde 25’lik dilimde ise kısa süreli erişim sorunları yaşandığını aktardı. Bu durumun yaklaşık 15 dakika içerisinde normale döndüğünü ve iletişimin kısa sürede yeniden sağlıklı şekilde sürdüğünü vurguladı.
Bakan Uraloğlu, yaşanan yoğunluk nedeniyle görüşmelerin yalnızca yüzde 75’inin sağlıklı gerçekleştirilebildiğini, kalan yüzde 25’lik dilimde ise kısa süreli erişim sorunları yaşandığını aktardı. Bu durumun yaklaşık 15 dakika içerisinde normale döndüğünü ve iletişimin kısa sürede yeniden sağlıklı şekilde sürdüğünü vurguladı.