Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü, merkez kampüste yaşanan silahlı rehine olayına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, rehin alınan personelin herhangi bir sağlık sorunu yaşamadan güvenli şekilde kurtarıldığı bildirildi.
“HIZLI VE KOORDİNELİ MÜDAHALEYLE KONTROL ALTINA ALINDI”
Rektörlük açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Üniversitemizde bugün yaşanan ve hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz üzücü rehine olayı, ilgili birimlerimizin hızlı ve koordineli müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır. Rehin alınan personelimiz herhangi bir sağlık sorunu olmaksızın güvenli bir şekilde kurtarılmıştır.”
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
Olayın hemen ardından güvenlik güçleri ve üniversite yönetimi tarafından gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtilirken, sürecin titizlikle yönetildiği vurgulandı.
TEŞEKKÜR MESAJI PAYLAŞILDI
Açıklamanın sonunda ise olaya müdahale eden ekiplere teşekkür edilirken şu ifadelere yer verildi:“Yaşanan olay nedeniyle duyduğumuz derin üzüntüyü kamuoyuyla paylaşırken, sürecin sağlıklı bir şekilde sonuçlanmasına katkı sunan tüm güvenlik birimlerimize ve personelimize teşekkür ederiz.”
Kaynak:İHA