Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “İyilik Var” adlı yeni gönüllülük platformunun 12 Eylül’de faaliyete başlayacağını duyurdu.
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan videolu paylaşımda, platformun tanıtımının Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi karşılaşmasında gerçekleştirildiği belirtildi.
“İYİLİK VAR” 12 EYLÜL’DE BAŞLIYOR
Bakanlık, “İnsanın olduğu her yerde İyilik Var” sloganıyla duyurduğu platformun gönüllüler ile sosyal hizmet alanlarını bir araya getireceğini açıkladı.
Platform aracılığıyla vatandaşların farklı alanlarda gönüllü faaliyetlere katılabileceği bildirildi.
GÖNÜLLÜLER ÇOCUKLARA DERS ÇALIŞTIRABİLECEK
Bakanlığın açıklamasına göre gönüllüler, çocukların eğitim süreçlerine destek olmak amacıyla ders çalışmalarına yardımcı olabilecek.
Gönüllülük faaliyetleri yalnızca eğitim alanıyla sınırlı kalmayacak.
HUZUREVLERİNDE VAKİT GEÇİREBİLECEKLER
Platform üzerinden gönüllüler huzurevlerinde kalan vatandaşlarla bir araya gelerek vakit geçirebilecek.
Sosyal hizmet kuruluşlarında çeşitli etkinlikler düzenlemek de gönüllülük faaliyetleri arasında yer alacak.
MESLEKİ BİLGİLER DE AKTARILABİLECEK
Gönüllülerin sahip oldukları mesleki bilgi ve deneyimleri ihtiyaç duyan kişilere aktarabilmesine de imkan sağlanacak.
Bakanlık, böylece farklı meslek gruplarından vatandaşların bilgi ve birikimlerini sosyal faydaya dönüştürmesini amaçlıyor.
TANITIM DERBİDE YAPILDI
“İyilik Var” platformunun tanıtımı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde gerçekleştirildi.
Tanıtım kapsamında kitap, gitar ve oyuncak ayı gibi semboller üzerinden dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma mesajı verildi.
GÖNÜLLÜLÜK AĞI GENİŞLETİLECEK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni platformla gönüllülük ağının daha da büyütülmesini hedefliyor.
Bakanlık, dayanışmayı güçlendirecek yeni alanlar oluşturmaya devam edeceklerini bildirdi.