Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Akdeniz'de dengeleri değiştirecek karar Libya'dan geldi!

Libya Temsilciler Meclisi, Türkiye ile 2019'da imzalanan deniz yetki alanları mutabakatını oy birliğiyle onayladı. Meclis, 2020'deki ret kararını da iptal etti.

GÜNDEM 20.10.2026 14:37 Güncelleme: 20.10.2026 15:03 Dicle Toğal Okuma Süresi: 1 dk
Akdeniz'de dengeleri değiştirecek karar Libya'dan geldi!
Paylaş:
N

Libya Temsilciler Meclisi, Türkiye ile 2019 yılında imzalanan Akdeniz'deki deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin mutabakat muhtırasını oy birliğiyle onayladığını duyurdu. Bingazi'de alınan kararla birlikte, söz konusu mutabakatın onaylanmasını reddeden 2020 tarihli Meclis kararı da yürürlükten kaldırıldı.

2019'DA İMZALANAN MUTABAKATA OY BİRLİĞİYLE ONAY

Libya Temsilciler Meclisinden yapılan açıklamaya göre milletvekilleri, Bingazi'de düzenlenen toplantıda Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında imzalanan deniz yetki alanları mutabakatını ele aldı. Akdeniz'deki deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasını konu alan 2019 tarihli mutabakat muhtırası, Mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

2020 YILINDAKİ RET KARARI İPTAL EDİLDİ

Toplantıda, geçmişte alınan bir kararın kaldırılması da kararlaştırıldı. Libya Temsilciler Meclisi, Türkiye ile Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında imzalanan iki mutabakat zaptının onaylanmasını reddeden 2020 tarihli ve 1 sayılı kararını oy birliğiyle iptal etti. Böylece Meclis, 2019'da imzalanan deniz yetki alanları mutabakatına ilişkin önceki tutumunu değiştirmiş oldu.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kurtulmuş'tan “eşit uluslararası statü” vurgusu: Kıbrıs'ta çözüm nasıl sağlanacak?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kurtulmuş'tan “eşit uluslararası statü” vurgusu: Kıbrıs'ta çözüm nasıl sağlanacak?
WhatsApp
İhbar Hattı