Ankara ve İstanbul’da 14 Ekim Çarşamba günü sürücüleri bazı yol çalışmaları, şerit daraltmaları ve trafik düzenlemeleri bekliyor. Ankara Çevre Otoyolu’nun bir bölümünde ulaşım karşı yönden sağlanırken, İstanbul’da D-100 Küçükçekmece Viyadüğü ve Şair Arşi Köprüsü’ndeki çalışmalar devam ediyor. Ankara ile İstanbul arasındaki Anadolu Otoyolu’nda da gece saatlerinde çalışma yapılıyor.
ANKARA ÇEVRE OTOYOLUNDA TRAFİK DÜZENLEMESİ
Karayolları Genel Müdürlüğünün 14 Ekim verilerine göre Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu yapım çalışmaları nedeniyle Ankara Çevre Otoyolu’nun Samsun Kavşağı ile Karapürçek Kavşağı arasındaki İstanbul-Konya yönü trafiğe kapalı bulunuyor.
Bu kesimde ulaşım diğer istikametten çift yönlü ve kontrollü olarak sağlanıyor. Trafik, karşı platformda 2 gidiş ve 2 geliş olacak şekilde ilerliyor.
Ankara-Niğde Otoyolu’nda da üstyapı çalışması yürütülüyor. Ankara yönünde sol şerit kapatılırken araç geçişleri diğer şeritten kontrollü şekilde gerçekleştiriliyor.
İSTANBUL’DA D-100 KÜÇÜKÇEKMECE’DE GECE KAPATMASI
İBB Ulaşım Yönetim Merkezinin duyurusuna göre Küçükçekmece Viyadüğü üzerindeki derz değişim çalışmaları sürüyor.
Çalışmalar kapsamında 9-21 Ekim tarihleri arasında her gece 23.00-06.00 saatlerinde D-100 Karayolu’nun Edirne yönünün trafiğe kapatılması planlandı. Araç geçişleri çalışma saatlerinde kontrollü olarak D-100 kuzey yan yol üzerinden sağlanıyor.
Bu nedenle uygulama 14 Ekim’i 15 Ekim’e bağlayan gece de devam edecek.
ŞAİR ARŞİ KÖPRÜSÜ’NDE ŞERİT DARALTMASI DEVAM EDİYOR
İstanbul’da sürücüleri etkileyen bir diğer çalışma Şair Arşi Köprüsü’nde yürütülüyor.
İBB’nin açıklamasına göre 8 Ekim’den itibaren 7 gün süreyle:
-
Göztepe-Merdivenköy yönündeki sol şerit
-
Ümraniye-Çamlıca yönündeki sol şerit
geçici olarak daraltılıyor.
Uygulamanın 14 Ekim’de de devam etmesi nedeniyle köprü ve bağlantı yollarını kullanacak sürücülerin şerit düzenlemesine dikkat etmesi gerekiyor.
TEM GAZİOSMANPAŞA KAVŞAĞINDA YENİ DÜZENLEME
TEM Otoyolu’nun İstanbul-Edirne yönündeki Gaziosmanpaşa Kavşağı’nda yapılan düzenleme kapsamında otoyol çıkış noktası değiştirildi.
Karayolları Genel Müdürlüğünün güncel verilerine göre Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçelerine erişim için kullanılan otoyol çıkışı yaklaşık 450 metre geriye alındı.
Araçların yeni yapılan ayrım kolunu kullanması gerekiyor. Eski otoyol ayrım kolu ise artık kullanılmıyor.
ANADOLU OTOYOLUNDA GECE ÇALIŞMASI
Ankara ile İstanbul arasında yolculuk yapacak sürücüleri Anadolu Otoyolu’nda da çalışma karşılıyor.
KGM verilerine göre İzmit Doğu Kavşağı ile Adapazarı Kavşağı arasındaki üstyapı yenileme çalışmaları 12 Ekim’de başladı.
Çalışmalar 22.00-06.00 saatleri arasında yapılıyor. Bu süre boyunca yol platformunda şerit düzenlemeleri uygulanıyor.
İZMİT KESİMİNDE TRAFİK SERVİS YOLLARINA ALINIYOR
Anadolu Otoyolu’nun Kandıra Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı arasındaki Alikahya mevkisinde alt geçit ve yağmur suyu menfezi çalışmaları devam ediyor.
Çalışmalar sırasında Ankara ve İstanbul yönündeki trafik servis yollarından sağlanıyor. Ankara yönündeki araçların servis yoluna aktarılması amacıyla 22.00-06.00 saatlerinde şerit kapatma uygulaması da yapılıyor.
SÜRÜCÜLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN NOKTALAR
14 Ekim’de Ankara’da özellikle Ankara Çevre Otoyolu’nun Samsun Kavşağı-Karapürçek Kavşağı kesimi öne çıkıyor.
İstanbul’da ise D-100 Küçükçekmece Viyadüğü, Şair Arşi Köprüsü ve TEM Gaziosmanpaşa Kavşağı’nda çalışma ve trafik düzenlemeleri bulunuyor.
Ankara ile İstanbul arasında seyahat edecek sürücülerin İzmit Doğu-Adapazarı ile Kandıra-İzmit Doğu kesimlerinde uygulanan şerit ve servis yolu düzenlemelerine dikkat etmesi gerekiyor.